BRYAN ADAMS-ARRANGØRENE håper å trekke 20.000 mennesker til konserten på Stadion om halvannen måned. Ingenting ville være bedre om alt går etter oppskriften, men det må også være lov med en viss sunn skepsis til prosjektet. For det er forskjell på å selge mobiltelefoner, spille fotballkamp og å arrangere rockkonsert i gigantklassen. Det at Bryan Adams klarte utsolgt hus med 5000 tilhørere i Bergenshallen for et par år tilbake, er ikke ensbetydende med at suksessen lar seg gjenta uten videre. Når andre arrangører har holdt seg unna Stadion til nå, skyldes det først og fremst beliggenheten. Det er knapt med plass til å få frem trailerne som frakter alt utstyret som skal til for å produsere en storkonsert. Det er heller ikke lett å skulle innrette seg til enhver tid etter prioriteringen av Stadion som Branns fotballbane. Den store kapasiteten er merkelig nok også en risikofaktor. Publikum vet at det sannsynligvis blir plass til alle, og venter derfor med å kjøpe billetter til de ser hvordan været blir. Noen regnbyger kan dermed velte hele prosjektet. Slike problemer får ikke arrangørene av Bowie-konserten på Koengen. Alt er utsolgt på forhånd. Så lenge konserten lar seg avvikle er den økonomiske risikoen lik null selv om det skulle både snø eller regne. Så lett blir det ikke på Brann Stadion.

JOSEFIN WINTHER er riktignok også navnet på bandet, men det er bestemt vokalist og gitarist Josefin Winther som er det sterkeste kortet. Med blant annet publikumsprisen under fjorårets Eggstokkfestival å vise til, seiler Josefin & Co opp som et av de største talentene på den bergenske rockescenen. Sjelden ser vi en nykommer vise slike sterke takter som under fredagens konsert på Garage. Sin unge alder til tross har Josefin Winther en utstråling og selvsikkerhet på scenen som mange garvede artister kan misunne henne. I tillegg er hun i besittelse av dette udefinerbare som kalles karisma. Legger vi dessuten til god stemme, dyktige musikere og fengende låter kan det nesten ikke gå galt. Noen Idol-suksess over natten blir det nok ikke, men innen få år vil Josefin Winther være kjent blant atskillig flere enn de hundre fansene som møtte frem på Garage.

SYME har ambisjoner og arbeider hardt og målrettet. Slikt gir resultater, selv om lørdagens konsert på Garage avslørte at det fremdeles er et stykke igjen til målet. Bandet er så smått begynt å finne frem til en egen stil og sound etter et høyst sprikende uttrykk de første gangen vi så dem for et års tid tilbake. Likevel blir det fremdeles noe ujevnt, ikke minst på melodisiden. For Syme kan spille og skape stemninger. Men lørdag ble de iblant litt for kjedelige. Det er selvfølgelig også tillatt å være eksperimenterende og pretensiøs, men da må man også holde fokus. Innvendingene til tross. Syme er på riktig vei.

BOTNLEDJA gjorde en bra figur under årets by: Larm. Fredag kveld var islendingene tilbake i Bergen og sørget for en ganske underholdende kveld på Kvarteret. Musikalsk er ikke Botnledja blant de mest originale med sin blanding av punk, shockabilly og hardcore. Men gutta er i besittelse av store doser humor, skikkelig dårlig engelskuttale og er svært samspilte. Med taktskifter like hyppige som hos et gjennomsnittlig deathmetalband og et knippe gode melodier ble de atskillig mer lettspiselige enn de fleste andre i samme sjanger. Men et band for de store massene blir Botnledja aldri.

TILBAKE: Bryan Adams skal trekke 20.000 mennesker til Stadion. Det kan blir tungt, mener Engelen.