Fredrikstad-spilleren pådro seg alvorlige brudd i nakken under en kamp i eliteserien mellom Fredrikstad og Start i oktober i fjor. Nå sitter han i rullestol og har som langsiktig mål å kunne gå igjen.

Onsdag la han ikke fingrene imellom da han beskrev forholdene under sin rehabilitering på Sunnaas.

– Mitt inntrykk av helse-Norge, etter å ha vært på Sunnaas i ti måneder, er at det skal spares på alt mulig. Når det møter opp tre stykker på jobb, som skal passe på 36 rom, og en spør hvorfor det ikke kalles inn ekstravakter, får vi høre at «vi får ikke lov, det skal spares». Og da sier det seg selv at dette er galskap. Det er medisinsk uforsvarlig å drive sånn, sa Enerly ifølge NRK.

Han mener at den dårlige bemanningen går ut over både pasientene og en dyr løsning for samfunnet.

– Jo mindre bemanning, jo lengre tid tar opptreningen, jo mer penger koster det å ha oss i den situasjonen, sier Enerly, som ble svært overrasket over forholdene han opplevde på sykehuset.

Enerly understreker at det er systemet og de manglende ressursene han kritiserer og ikke menneskene som utfører jobbene.

Styreleder Peder Olsen ved Sunnaas Sykehus sier at han tar kritikken fra Enerly alvorlig, men fastholder at behandlingen er innenfor ansvarlige rammer og at pasientene får en god behandling.