Tårene trillet nesten da Malén ble gjenforent med hamsteren sin. Åtteåringen og hennes familie var blant de 319 heldige som mandag fikk flytte hjem etter å ha vært evakuert i mer enn fem dager.

Familien Wiig i Fjellgata møtte opp ved politisperringen ti minutter før Erik Charbellet fra UP i Molde fjernet sperrebåndet.

NTB fulgte familien helt hjem til Fjellgata 79, og der var det ikke noen tvil om hva som hastet mest. Malén har en hamster, Charlotte, som hadde vært alene hjemme i fem døgn. Gjensynsgleden var stor hos begge parter, og tårene trillet nesten hos åtteåringen.

– En brannmann var inne og matet den og ga den vann på torsdag. Den har klart seg godt, sier hun til NTB.

Utfordring

For familien, som består av fem personer, ble det litt av en utfordring å være utestengt fra huset sitt i Ålesund.

– Vi kom fra påskeferie så sent som tirsdag, og hadde bodd i huset vårt bare en natt før vi måtte evakuere. Siden vi er så mange, var det ikke bare å ta inn hvor som helst. Vi har spredd oss litt på foreldre, onkler og tanter. Bare en natt har vi bodd på hotell, sier Synnøve og Gerhard Wiig.

Det ble problematisk med skoletransport og klær. Men forsikringsselskapet var velvillige, og de har brukt forsikringen sin til å handle det mest nødvendige, forteller familien.

Små problemer

Så har de vandret rundt omkring i byen, uten riktig å vite hva de skulle foreta seg. Derfor var gleden ikke til å skjule klokken 16 mandag, da de kjørte inn til eget hus.

– Våre problemer har vært små i forhold til hva mange andre opplever. Og så må vi få skryte av politiet, brannvesenet, kommunen og alle andre som har gjort en fantastisk innsats, sier Synnøve og Gerhard Wiig, som mandag ettermiddag endelig kunne slappe av i hjemlige omgivelser.

Herskedal, Kjell
Herskedal, Kjell