Søndag formiddag kom han til Norge etter å ha blitt bortført og holdt som gissel i Afghanistan i en uke. Daglig leder Kjetil Johnsen i Novemberfilm, Refsdals arbeidsgiver, forteller at Refsdal vil snakke med norske medier på en pressekonferanse.

— Vi vil se an formen hans først, men vi forsøker å legge opp til en brifing mandag. Men jeg må få snakke med ham først, sier daglig leder Kjetil Johnsen i Novemberfilm til NTB.

Møtt av familien Refsdals ankomst søndag formiddag skjedde uten at han snakket med mediene som hadde møtt opp på Gardermoen. Han skal etter det NTB erfarer, ha blitt ført ut en bakvei, og en ambulanse skal ha stått klar utenfor. Ifølge NRK ble Refsdal eskortert videre med to politibiler til politistasjonen på Gardermoen for et kort avhør.

VG Nett skriver at han på flyplassens politistasjon ble møtt av familien, som kjørte ham hjem til Bærum.

Senere søndag utenfor foreldrenes hjem snakket Refsdal med flere medier. Han takket for at mediene holdt tett om bortføringen av ham i Afghanistan.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

Har det bra

Han sa også at han var redd da han ble holdt som gissel.

— Vi holder en pressekonferanse mandag. Nå ønsker jeg å tilbringe tid med familien, sa til Scanpix’ utsendte fotograf.

Refsdal fortalte at turen fra Afghanistan til Norge gikk via Dubai og London.

— Turen gikk helt greit, og jeg har det veldig fint. Nå ønsker jeg å tilbringe tiden med familien min, sa en ordknapp Refsdal.