— Det gir meg en ekstra glede å introdusere norsk design her i Thailand fordi dere selv er velkjent for skjønnhet og design innen produksjonen av kunsthåndverk, sa kronprinsessen blant annet i sin åpningstale.

Etter åpningen prøvde både hun og ektemannen, kronprins Haakon, de ulike sofaene og stolene på utstillingen. To av designerne, Torbjørn Anderssen og Espen Voll, viste rundt.

Tre byer i Asia

Utstillingen til designergruppen Norway Says og deres norske venner og kolleger har tidligere i høst vært presentert i Singapore og Tokyo. Under det norske statsbesøket i Singapore kom ikke utstillingen av moderne norsk design til sin rett under krystallysekronene i ballsalen på hotell Shangri-La, mens den i Tokyo ble en stor suksess.

I Bangkok er utstillingen plassert midt i et travelt kjøpesenter, der omgivelsene nærmest er perfekt for en utstilling av denne typen - med moderne møbler, glass og porselen.

Næringslivsseminar

Torsdag var det Norges dag i Thailand med utstilling og næringslivsseminar med etterfølgende lunsj.

Norge har et underskudd på samhandelen med Thailand, vi importerer for nesten dobbelt så mye som vi eksporterer. Med stor fokusering på næringslivet under kronprinsparets besøk, håper Innovasjon Norge at nedgangen i eksporten til Thailand de siste årene vil snu.

Kunstgjødsel og fisk er de viktigste eksportartiklene for Norge, mens importen fra Thailand består av diverse maskiner, kontormaskiner og tekstiler. Noen av de største norske bedriftene i Thailand er Jotun, Yara, DTAC/Telenor, Nera, Hjellegjerde og Norske Skog (Pan Asia.). Flere av disse har gjort store investeringer i landet.

<b>NORSK DESIGN:</b> Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit åpnet en norsk designutstilling "Norway says and friends" på Conrad hotell i Bangkok torsdag. Bildet viser kronprinsparet som prøvesitter en sofa på utstillingen. Bak fra venstre: Designer Espen Voll, styreformann i Norsk Designråd Olav Fossgaard og designer Torbjørn Anderssen.
SCANPIX