Søndag formiddag søkes det med hunder og mannskaper på begge sider av Oslofjorden etter den savnede dansken. I tillegg deltar et helikopter og flere båter med dykkere i søket.

Hovedredningssentralen på Sola opplyser at den danske frakteskuta «Gert Hansen» gikk rundt og sank i løpet av kort tid i Drøbaksundet, omlag tre kilometer nord for Drøbak. Været var bra da ulykken skjedde.

Nødsignaler De første nødsignaler fra fartøyet ble oppfanget ved 04.10-tiden. En redningsaksjon ble straks satt i verk i Drøbaksundet. To helikoptre og flere fartøyer ble dirigert til stedet. Det danske fartøyet hadde imidlertid gått ned før noen av redningsfartøyene kom til stedet.

Fraktebåten hadde et mannskap på to dansker og to polakker. En danske ble funnet omkommet etter kort tid. De to polakkene ble berget, og er fraktet til Sentralsykehuset i Akershus. De to vil bli avhørt søndag.

— Etter forholdene står det bra til med dem, opplyser politiadjutant Magne Sundby ved Follo politidistrikt til NTB.

Ukjent årsak Det danske fartøyet var på vei fra Lübeck i Tyskland til Sjursøya i Oslo med en last salt. Politiet vet foreløpig ikke årsaken til forliset.

— Det er et vanskelig farvann å manøvrere i. Den første meldingen som kom fra skipet gikk ut på at båten hadde fått slagside. Det kan tyde på at den har vært borti noe, men det er ingenting som tyder på at flere fartøy var involvert, sier politiadjutant Magne Sundby.

«Gert Hansen» gikk ned på østsiden av Håøya, mellom Håøya og Askholmen. Det er omtrent på samme sted som det tyske krigsskipet «Blücher» ble senket i 1940. Oslofjorden er 90 — 100 meter dyp på dette steder.

NTB