SISTE KLOKKEN 16.56: Politiets innsatsleder på stedet melder til Aftenbladets fotograf Fredrik Refvem at det ikke skal ha blitt skutt med skarpe skudd.

— Vi har ikke funnet noen skuddskader ennå, sier politiets innsatsleder, Vidar Olsen, til Refvem.

På Twitter melder politiet at en person skal ha skutt mot en annen person ved Straensenteret. En person er skadet og kjørt til Stavanger Universitetssjukehus, SUS, med ambulanse. En person er pågrepet og ett våpen er beslaglagt. Politiet mener at det skal være fire menn og én kvinne involvert i dramaet.

Aftenbladets journalist på stedet, Rune Nedreøbø, melder klokken 17.00 at aksjonen er i ferd med å avsluttes. Ifølge politiets innstasleder, Vidar Olsen, skal de nå ha kontroll på alle de som har vært involvert i denne episoden.

Klokken 16.40 melder Aftenbladets fotograf Lars Idar Waage at politiet skal ha gått inn i et hus i Steingata.

Klokken 16.48 melder fotograf Waage at politiet er i gang med aksjonen og at de ber folk i området rundt om å trekke seg unna.

Aftenbladets fotograf Fredrik Refvem er på stedet. Han melder om fullt kasos og stor oppbud av politi og helsepersonell. Aksjonen skal være i området rundt Steingata og Løkkeveien.

— Politiet sender også en pansret bil, sier Refvem.

— 7-8 bevæpnede politfolk går nå bak denne pansrede bilen og de gjør seg klare for å gå til aksjon mot et hus i Steingata, melder fotograf Refvem.

Refvem melder også om at folk blir evakuert fra Steingata og at en rekke ambulanser har tatt oppstilling i gatene rundt.

— Jeg har snakket med folk her, og flere har hørt at det har blitt løsnet mellom fem og sju skudd.