To personer er bekreftet omkommet etter ulykken, der en 23 fots fritidsbåt gikk på grunn på Lepsøyrevet ved Bjørnøya i Haram kommune, like nord for Ålesund fredag kveld. Tre personer er sendt til sykehus med lettere skader.

En person ble funnet omkommet fredag, mens ytterligere en ble funnet tidlig lørdag ettermiddag, skriver aftenposten.no

Den omkomne som ble funnet lørdag, ble funnet etter at det ble satt inn dykkere fra Ålesund brannvesen. Den omkomne ble funnet på fire meters dyp, rundt 20 meter nordøst for det politiet antar er treffstedet for ulykken, opplyser Magne Tjønnøy, operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt.

Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) avsluttet redningsaksjonen og søket etter de savnede like etter klokken 11 lørdag. Da ble det klart at man søkte etter antatt omkomne.

— Aksjonen er avsluttet fra vår side, og vi leter ikke lenger etter savnede på overflaten. Vi har gått over til å søke etter antatt omkomne, sier Edvard Middelthon, vakthavende redningsleder ved HRS til Aftenposten.no

Politiet bekrefter at det nå søkes etter antatt omkomne.

— Politiet, Røde kors, dykkere og båter fortsetter søk i aktuelt område, opplyser Tjønnøy.

Det pågår søk med tre åpne båter med personell fra Røde Kors, og det blir søkt nær land med vannkikkerter.

Lette hele natten

Politiet fikk beskjed om ulykken klokken 22.14 fredag kveld. En stor redningsaksjon ble umiddelbart satt i gang, anført av redningsskøyten Emma Dyvi. To personer ble hentet opp av vannet av redningsmannskapene. Den tredje personen kom seg i land på egen hånd, ifølge NRK.no.

— Det var noen titall båter der ute i startfasen. Letingen holdt på til klokken seks, og vi setter inn nytt mannskap som kan fortsette arbeidet lørdag morgen, sier Tjønnøy.

Ingen av de seks om bord i fritidsbåten skal ha hatt på seg redningsvest.

Området der båten gikk på grunn er vanligvis værhardt, men på tidspunktet for ulykken natt til lørdag var sjøen helt rolig og det var varmt i luften.

Lørdag morgen ble det søkt det fra sjøen, og det foregikk også strandsøk fra landsiden. Frivillige og et sjøredningskorps har deltatt i søket.