Det melder NTB onsdag formiddag.

— I går pågrep vi en person som er mistenkt for medvirkning i forbindelse med drapet på Bjarte Hansen i Øyer. Vi har foretatt foreløpig avhør av siktede, og vedkommende har fått forsvarer. Vedkommende blir framstilt for varetektsfengsling, skriver konstituert politmester Olav Sørby i en pressemelding fra Gudbrandsdal politidistrikt.

På en pressekonferanse onsdag formiddag opplyste politiet at tekniske funn lå bak pågripelsen. Mannens navn skal ha dukket opp tidlig i etterforskningen, men det var først etter disse tekniske funnene at han ble interessant som en mulig mistenkt i saken, ifølge politiet.

Ifølge VG skal analyser av hovedmistenkte Kim Andreas Kristiansens mobiltrafikk være sentrale i forbindelse med pågripelsen.

— Vi vil foreløpig ikke simer om hva slags funn det er snakk om, sa konsituert politimester Olav Sørby i Gudbrandsdal politidistrikt på pressekonferansen.

- Fraktet liket

Bergenseren Bjarte Hansen ble funnet i et bål i Øyer kommune i Oppland i forrige uke.

Ifølge VG skal mannen som nå er pågrepet, være være mistenkt av politiet for å ha transportert Bjarte Hansen etter at han ble drept.

Han betegnes av politiet som en «god bekjent» av Kim Andreas Kristiansen.

— Det er for tidlig å si noe om hva gans rolle skal ha vært. Den foreløpige siktelsen lyder på medvirkning til drap. Hva som blir den endelige siktelsen er det for tidlig å si noe om, sier Olav Sørby.

Stesønn ikke pågrepet

Stesønnen Kim Andreas Kristiansen (23) er siktet for drapet og etterlyst av politiet. Han er ikke fortsatt ikke pågrepet.

På pressekonferansen onsdag gjentok politiet sin oppfordring til Kristiansen om å melde seg.

— Vi håper at han vil se at det nå er enda smartere å melde seg for politiet, etter at hans gode bekjente er pågrepet og samarbeider med oss, sa politistasjonssjef Bjørn Bergundhagen.

Han understreker at etterforskerne ser på pågripelsen som et stort skritt fremover i saken.

Politiet har hele tiden holdt det åpent om den 23 år gamle stesønnen til Bjarte Hansen kan ha hatt medhjelpere i forbindelse med drapet.

Stedet hvor den 58 år gamle mannen ble funnet brent i bålrester torsdag, er et stykke fra huset hvor han bodde. Politiet har ikke gått ut med informasjon om hvor eller hvordan de tror drapet ble begått, men et vitne skal ha observert en person ved boligen natt til fredag.

– Meld deg

Politiet har overvåket alle mulige tekniske spor fra Kim Andreas Kristiansen siden de sist hadde livstegn fra ham fredag. Det har ikke vært noen livstegn fra 23-åringen som mandag ble internasjonalt etterlyst med navn og bilde.

Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer sa tirsdag til NTB at politiet ikke har noen holdepunkter for å tro at den drapssiktede stesønnen har tatt sitt eget liv. Det pågår ikke noe søk etter mannen.

– Vår hovedoppfordring er fortsatt at han skal melde seg selv, uttalte Bergundhaugen.

IKKE FUNNET: Kim Andreas Kristiansen (23) er etterlyst i forbindelse med drapet på bergenseren Bjarte Hansen.
Politiet