Politiet anser mannen for å være farlig, og befolkningen i Brønnøysund er bedt om å holde seg innendørs mens politi gjennomsøker området med hunder.

— Så lenge mannen ikke er lokalisert, kan vi ikke anbefale noe annet, sier operasjonsleder ved Helgeland politidistrikt, Roald Kjønnås, til NTB i 5-tiden lørdag morgen.

Politi fikk først melding om skytedramaet i 21-tiden fredag da en mann og en kvinne ble skutt med hagle litt utenfor byen. Da jakten på den antatte og navngitte gjerningsmannen var godt i gang, fant politiet i 1-tiden natt til lørdag en mann drept i en leilighet i sentrum av Brønnøysund.

— I tillegg til de to som ble skadd, kan jeg bekrefte at en tredje person er funnet skutt og drept i sin egen leilighet i Brønnøysund, sa jourhavende ved Helgeland politidistrikt, Silje Tufto, til NTB.

I egen leilighet

Hun sa at det dreide seg om en 31 år gammel mann fra Brønnøysund som ble funnet drept i leiligheten i sentrum av Brønnøysund.

— Vi arbeider ut fra mistanke om at det er en mann i 40-årene fra Brønnøysund som står bak alle de tre episodene, sa hun videre.

Store politistyrker med våpen, skuddsikre vester og hunder er satt inn i jakten.

Kjønnås sier at politiet i Brønnøysund har fått bistand fra politiet i Nord-Trøndelag og at det er bedt om bistand fra Oslo. Styrkene fra beredskapstroppen var ennå ikke kommet fram.

Kjønnås sier at de ikke vet hvor den mistenkte befinner seg, men at de har vitneobservasjoner å gå etter.

Skutt med hagle

De to som ble skadd, ble truffet da mannen skjøt med hagle mot huset til kvinnen og mot flere tilfeldige biler på Mosheim litt nord for Brønnøysund.

Begge to ble fraktet i legehelikopter til Helgelandssykehuset i Sandnessjøen i 22.30-tiden. Kvinnen ble senere fløyet videre til St. Olavs Hospital i Trondheim.

Sykehuset melder at kvinnen, som er 27 år gammel, er alvorlig skadd og at tilstanden er ustabil, mens den 64 år gamle mannen ifølge politiet har fått moderate skader.

Ifølge TV 2 Nettavisen ble kvinnen skutt i sitt hjem, mens mannen var en tilfeldig forbipasserende som ble skutt i bilen sin. Haglemannen skal også ha skutt vilt mot flere andre biler.

Kjent av politiet

En nabo sa til Brønnøysund Avis at hun så mannen stå utenfor huset der den skadde kvinnen bodde og brøle mot huset. Deretter skal han ha skutt inn gjennom døra som ble åpnet.

Gjerningsmannen skal ifølge kilder i lokalmiljøet være en 40 år gammel lokal mann som tidligere har vært i klammeri med politiet. De mener det kan dreie seg om et sjalusidrama. Vitnene sier til TV 2 Nettavisen at mange har fryktet at noe slikt kunne skje.

Politiet vil ikke si noe om forholdet mellom den avdøde mannen, den skadde kvinnen og den mistenkte gjerningsmannen. Men kvinnen skal være en bekjent av 40-åringen.

Utover pressemeldingen som ble lest opp, ville politiet foreløpig ikke si noe mer om omstendighetene.