En av de to savnede etter helikopterulykken øst for Bardufoss i Troms onsdag formiddag, omkom i ulykken.

Det bekrefter direktør Grete Myhre ved Havarikommisjonen for transport overfor Dagbladet.no. Den andre personen er i live og er fløyet til Tromsø.

Tre havariinspektører var onsdag ettermiddag på vei til Bardufoss, og de regnet med å være fremme ved vraket i området Rostadalen i Målselv i Troms ved 21-tiden onsdag kveld.

Rask reaksjon

Det styrtede helikopteret ble lokalisert litt før klokken 13 av et av et norsk Bell militærhelikopter, og det var mannskapet på dette helikopteret som tok med seg den overlevende og fløy vedkommende til Tromsø.

Hovedredningssentralen sendte umiddelbart ut to helikoptre for å søke i området øst for Bardufoss i Troms da sentralen ble varslet om at det var fanget opp nødsignaler fra et helikopter som tilhører helikopterselskapet Heli-Team.

Ett av helikoptrene som deltok i søket, var britisk. Det ble omdirigert fra en øvelse i Bardu-området, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Fanget opp nødsignaler

– Nødsignalet ble fanget opp i et område nær en hytte i området Rostadalen i Målselv i Troms, sier daglig leder Bente Slåttostein i Heli-Team til NTB.

Slåttostein bekrefter at det kun var to personer om bord i helikopteret. Hovedredningssentralen i Nord-Norge ble raskt varslet av Heli-Team om situasjonen, og sendte umiddelbart to helikoptre til området for å søke. Det var bygevær i området da ulykken skjedde.