Føreren av bilen som ble rammet da en bro kollapset i Trondheim onsdag ettermiddag, er bekreftet omkommet. Politiet antar også at en savnet bygningsarbeider er død.

Mange hundre tonn løs betongmasse falt ned da den uferdige broen kollapset ved 14.30-tiden ved Leangen travbane. En bil som kom kjørende på nye E6 under broen, ble begravd i massene.

Bekreftet død

Først ved 19-tiden, etter omfattende arbeid med gravemaskiner og kranbiler, kunne bilen hentes ut. Føreren er bekreftet omkommet.

— Vi har fått fastslått at det ikke befant seg noen i passasjersetet. Men det vil gå enda noen timer før vi kan utelukke at noen var i baksetet, da bilen er flatklemt og full av betong, sier redningsleder Nils Johnsen i brannvesenet i Trondheim til NTB.

Den savnede er anleggsarbeider. Den nå bekreftet døde var tidlig observert sittende i en bil under den kollapsede forskalingskonstruksjonen. Konstruksjonen falt sammen da det ble fylt på sement i forskalingen.

Ifølge NTB mener politiet det er nesten utelukket at det er noen i live under de flere hundre tonnene med betongmasse.

Bare søk

Anders Bang Danielsen mener det er lite sannsynlig at noen er i live i betongmassene. Redningsmannskapene jobbet lenge for å komme frem til bilen som var fastklemt under broen.

— Jeg har snakket med helsepersonell, og vårt arbeid har gått over fra en redningsaksjon til et søk etter savnede personer, sier politiets innsatsleder til NRK.

Danielsen opplyser at redningsarbeidet vil pågå i mange timer fremover.

Ulykken skjedde ved 14.30-tiden ved Leangen travbane.

Flatklemt

— Bilen er helt flatklemt. Mannskapene har prøvd å få den ut i sin helhet. Vi har nå gått fra en redningsaksjon til et søk etter savnede, sa innsatsleder Anders Bang Danielsen på stedet til NTB tidligere på kvelden.

Politiet sier til NTB at de ikke kan utelukke at det befant seg flere enn føreren i bilen, som kom kjørende på veien under den uferdige brua. Bygningsarbeidere jobbet med fylling av betong i en forskaling da ulykken skjedde.

Flere på sykehus

Adresseavisen skriver på sin nettside at minst seks skadede er fraktet til sykehus etter brokallapsen. Men det er usikkerhet rundt tallene. To personer er innlagt på St. Olavs hospital med moderate skader etter ulykken, mens to andre som kom inn til sykehuset, ble sendt videre til legevakten. Flere andre har også blitt sendt rett til legevakten, men antallet er uklart.

Brua kollapset på midten, og falt ned over veibanen ved Leangen i Trondheim.

Gravemaskiner ved anlegget gikk raskt i gang med redningsarbeidet etter ulykken. Etter hvert fikk politiet også rekvirert større kranbiler for å få bort det sammenraste bygningsmaterialet.

Politiet meldte først om den rammede bilen, men tidlig på kvelden opplyste de også om at en av arbeiderne som jobbet med brukonstruksjonen, er savnet i ruinene.

Mot klokken

Mannskapene som forsøker å hente ut to antatt omkomne etter brukollapsen i Trondheim, jobber mot klokken.

Bygningsarbeiderne var i ferd med å støpe betongen på broen da ulykken inntraff. Betongen størkner mer og mer utover kvelden, og dermed blir det vanskeligere å grave den vekk.

— Spesielt når det gjelder å finne den savnede arbeideren jobber vi under et hardt tidspress, sier redningsleder Nils Johnsen i brannvesenet i Trondheim til NTB.

Blant annet har de nå iverksatt søk med redningshund.

Ulykken skjedde ved nye E6 utenfor Leangen i Trondheim ved 14.30-tiden

Under konstruksjon

Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent. Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om sikkerhetsvurderingene rundt å holde den ofte tett trafikkerte veien åpen mens betongfylling pågikk på den nye broen.

Innsatslederen sier ulykken trolig ville rammet flere hvis den hadde skjedd under rushtrafikken fra bare en time senere. Veien, som går inn på E6 rett ved ulykkesstedet, forblir stengt utover kvelden.

Hang i luften

Anders Pedersen, som passerte stedet kort etter ulykken, betegner situasjonen som kaotisk og uvirkelig overforAdresseavisen.

— En dame i gul vest, sannsynligvis fra entreprenørselskapet, dirigerer trafikken på stedet. «Det er et helvete», ropte damen til andre da jeg passerte henne, sier han.

Tonje Frengen var på jobb i et bygg rett ved bygningsplassen da ulykken skjedde.

— Det første jeg la merke til, var at brua var formet som en U. Og midt i U-en hang det en mann kledd i gult. Han hang over det som var rast ned, to-tre meter over bakken, sier Frengen.

Kriseteam

— Trondheim har opprettet mottakssenter etter brokollapsen på Leangen. Mottakssenteret er etablert på Royal Garden hotell i Trondheim. Kommunens kriseteam er til stede på hotellet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Rolf Ivar Svensli i Trondheim kommune til Adressa.no.