• Skuddet gikk av idet Veronica puttet pistolene tilbake i bagen. Da hun skulle sette den fra seg, dunker den mot bordet og skuddet går av.

HARRY TILLERFrogner

Slik forklarer Kristin Kirkemo Haukeland seg om skuddet inne i kammerset på Orderud gård lille julaften. Veronica har i sin forklaring sagt at Kristin holdt pistolen da skuddet gikk, og at hun i sinne og fortvilelse rettet pistolen mot henne.

Kristin har en totalt ulik fremstilling av hva som skjedde. Hun har forklart at hun kom direkte fra Molde med pistoler og magasin plassert i vatterte konvolutter. Disse hadde hun i en sort ryggsekk med snøring på toppen. Når hun parkerer på Orderud gård, tar hun med seg sekken med pistolen inn.

«Jeg mener hun lyver» — Jeg satte meg på sofaen inne i kammerset. Så kom Veronica inn, og vi tok opp pistolene for å se på dem. I det hun legger dem ned, mens hun står foran bordet, og senker sekken ned langs kroppen, dunker den mot bordet. Da smeller det, forklarte Kristin Kirkemo Haukeland i retten.

— Veronica sier at hun i hvert fall ikke skal ha de pistolene. Etterpå gikk hun ut i fjøset til Per. Jeg regner med at hun gjorde det fordi hun ble skremt.

— Nå har jo du hørt hva Veronica forteller om dette, det er jo en ganske annen historie enn du forteller. Har du noen kommentarer til det? Vil statsadvokat Jørn Sigurd Maurud vite.

— Nei, egentlig har jeg ikke det. Jeg vet hva som har skjedd, jeg mener hun lyver.

Fjernet våpnene Ifølge Kristin Kirkemo Haukeland kom Per Orderud inn fra fjøset etter dette, og oppdaget at det satt en kule i et bilde på veggen. Kulen skal ha blitt fjernet, og sammen med tomhylsen fra pistolen skal dette ha blitt gitt til Kristin Kirkemo Haukeland som tok vare på dem.

— Jeg fikk beskjed om å få de våpnene bort. Jeg følte at det var jeg som fikk skylden for at dette skuddet gikk av.

Like etterpå skal de øvrige gjestene som var invitert til juleselskapet på Orderud gård ha kommet.