Det var etter at Eli Hagen hadde kjørt ektemannen Carl I. Hagen til den årvisse stortingsmiddagen på Slottet, at hun braste utfor trappa i Fremskrittspartiets firmabil.

Det er ikke første gang dette skjer, men det har aldri skjedd før en fest, opplyser slottsforvalter Thomas Willoch. Slottet har alltid vakter som kan dirigere bilførere bort fra trappa etter festligheter. Etter hendelsen torsdag vurderer slottsforvaltningen også å sette ut vakter før festene.

Flere andre

-Hittil har vi ikke vurdert det som noen risiko at folk skal kjøre utfor før festlige anledninger. Nå man kjører til, har man jo allerede kjørt opp Karl Johan og forbi trappa. Da burde det være stor sjanse for at man greide tilbaketuren også, sier Willoch og understreker at han ikke er ute etter å kritisere noen.

Ifølge Willoch har det skjedd fem-seks ganger i løpet av de siste 30-40 årene at folk har tatt slottstrappa i bil. Blant andre kjørte en biskop utfor etter å ha vært i audiens hos kong Olav. I 1986 braste en stor BMW med en sørpe full diplomatsønn fra Sør-Korea ned trappene, og i 1999 tok en drosjesjåfør samme veien.

Hendelig uhell

Politiet reiste hjem til Eli og Carl I. Hagen torsdag kveld for å ta en prat med sjåføren. Dette er ren rutine og det ble gjort rutinemessige undersøkelser, opplyser operasjonsleder Thor Thomsen i Oslo-politiet.

-Vi er kommet fram til at dette var et stort hendelig uhell, verken mer eller mindre. Hun er ikke den første som har klart dette, og blir helt sikkert ikke den siste, med mindre de gjør noe oppå der, sier Thomsen til NTB.

(NTB)

UHELDIG: Eli Hagen
Arkivfoto