• Ungdommenes favoritt er nok Playstation 2 eller en MP3-spiller. * For mor spår elektronikkhandlere en trådløs hjemmetelefon.* For far: Ny mobiltelefon, eller et trådløst nettverk til husets pc-er.

Det finnes mye elektronikksnop hos elektroforhandlerne nå før jul. Vi tok en runde for å se på utvalget. Våre kriterier var at det skulle være nytt, litt trendy og ikke altfor dyrt. I vurderingen la vi også vekt på hva de fedre, mødre og ungdom har vist interesse for.

En trådløs telefon er noe mor sannsynligvis ønsker seg. Forhandlerne fremhever en telefon av typen Siemens 4000 Micro. Den har de samme funksjonene som en vanlig mobiltelefon, og til en base kan det knyttes seks håndapparater som også kan brukes som hustelefoner.

For vanlig analog linje er startprisen for en basestasjon og ett håndsett ca. 2000 kroner.

Etter som det blir flere PC-er i private hjem er interessen for å kunne opprette nettverk med blant annet felles tilgang til internett økt. Noe for far?

Kanskje litt ekstravagant, men vi ser at interessen for trådløse hjemmedatanettverk vokser. Vi fant en grunnenhet til 3590 kroner. Du kan da koble på inntil 32 pc-er som deler på 11 Megabit. Prisen for kortene som må brukes i maskinene koster 1990 kroner.

Den nye Playstation2, elektronisk spillmaskin fra Sony med DVD og internettkobling blir trolig en favoritt blant de unge. Prisen ligger på ca 3000 kroner.

Det er også kommet gode MP3-spillere til rundt 1200 kroner. Med en slik pris vil nok flere vil ta seg råd til en slik spiller.

På MP3-spilleren C2000S kan du laste ned seks ý åtte timer med musikk fra pc-en på et 64MB-minnekort. Den har også en ledig slott for et ekstra kort ý for dem som liker å ha et større musikkutvalg med seg.

Forhandlerne stiller dessuten forventninger til den nye MP3-spilleren som er på vei inn i butikkene fra Nokia. Den kan enten brukes som en handsfri klipset på Nokias mobiltelefoner, eller som en frittstående, liten MP3-spiller. Den har en kapasitet på 32 MB og er utstyrt med ny standard for MP3. Pris ca. 2500 kroner.

TIL MOR: En trådløs telefon fra Siemens, Micro 4000 med lader og basestasjon. Pris ca. 2000 kroner
TIL UNGDOM: MP3-spiller C 200S til 1199 kroner.