– Etterforskningen viser at brannen startet i stua. Vi undersøker elektriske installasjoner videre, sier lensmann Knut Nomeland i Valle og Bykle til NTB. Han regner ikke med at noen endelig konklusjon kan foreligge før i slutten av uken.

Tre danske ungdomsskoleelever i alderen 15 — 17 år omkom i brannen, som startet litt før klokken 2 natt til tirsdag.

Elapparater

Nomeland bekrefter at de tekniske etterforskerne har tatt med seg elektriske apparater for å undersøke dem nærmere. Dessuten vil det faste elektriske opplegget bli gjennomgått grundigere.

Lensmannen vil ikke bekrefte opplysninger i flere aviser om at det blant annet er et TV-apparat som skal undersøkes nærmere.

– Det er flere gjenstander som teknikerne har tatt med seg, men jeg vil ikke gå ut med hva det er, sier lensmannen. De tekniske undersøkelsene av apparatene foregår i Kristiansand.

Et viktig spørsmål er hvorfor ikke de tre danske tenåringsjentene ble vekket av brannvarsleren i hytta. Etterforskerne vil se på hvor mange brannvarslere det var og om de har virket.

Hjem igjen

De tre jentene som omkom, tilhørte en gruppe på over 200 lærere og elever fra Vejstrup ungdomsskole på Fyn i Danmark. Etter brannen ble elevene brakt til Hovden Høyfjellshotell der de ble tatt hånd om tirsdag.

Tirsdag kveld ble de fraktet med buss til Kristiansand og brakt hjem til Danmark med to charterfly. Også en lærer og en elev som hadde ligget på sykehus i Kristiansand tirsdag med lettere røykskader, ble med flyet.

Onsdag formiddag kom til sammen åtte pårørende fra Danmark til Hovden. De ble tatt hånd om av representanter for Bykle kommune og kommunens kriseteam, som tirsdag hadde bistått de danske elevene.

Et dansk kriseteam fulgte de pårørende, som var foreldre, besteforeldre og søsken av de tre omkomne. De pårørende fikk se se hytta der jentene bodde og soverommet der tragedien skjedde.

Vejstrup ungdomsskole er en internatskole, og de tre som omkom kom fra forskjellige steder i Danmark. (©