Politiet vet ikke noe om dødsårsaken før kvinnen er blitt obdusert, tidligst onsdag.

Vaktleder Jon Runar Lande ved Sentralvakta i Oslo politidistrikt sier til NTB at en annen kvinne, også hun i 80-årene, ved 18-tiden tirsdag varslet politiets operasjonssentral om innbrudd i sin leilighet. Da politifolkene kom til stedet oppdaget de at det også var gjort innbrudd i naboleiligheten.

Det var der den døde kvinnen ble funnet.

Tekniske spor

Kriminalteknikere var tirsdag kveld i gang med undersøkelser i begge leilighetene med sikte på å finne spor etter gjerningsmannen eller – mennene.

– Vi har foreløpig lite å holde oss til. Saken etterforskes selvsagt som et innbrudd, men i tillegg forholder vi oss til det faktum at en kvinne er funnet død i leiligheten der innbruddet ble begått, sier Lande.

Han sier etterforskningen er i gang med avhør av både kvinnen som varslet innbruddet og andre som bor i naboleiligheter og i området for øvrig.

Bygningen der de to eldre kvinnene bodde ligger i Gamle Enebakkvei på Skullerud sørøst i Oslo.

Uklart om innbruddet

Politiet har så langt ikke kommet i kontakt med noen som har kunnet gi opplysninger om noen av innbruddene. Derfor er det heller ikke klarlagt hva som er stjålet eller om noe er stjålet i det hele tatt.

Politiet skal onsdag gjennomføre en dør til dør-aksjon i området for å bringe på det rene om andre har vært utsatt for innbruddsforsøk. Samtidig er det sendt ut en oppfordring til alle i området om å melde fra dersom de har sett noe mistenkelig rundt klokken 18 tirsdag.