Nødmeldingen om at en mann og en kvinne var funnet døde i en bil, ble registrert hos politiet ved Sør-Trøndelag politidistrikt fredag kveld, klokken 21-53. Det skriver Adressa.no .

— Bilen sto parkert på en avsidesliggende vei i Åfjord, opplyser operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Funnet av bærplukkere

Funnet etterforskes nå ved Fosen lensmannsdistrikt, og operativ leder Hallgeir Stjern opplyser at det var bærplukkere som kom over bilen på en avsidesliggende vei i Åfjord.

— Det var ikke dekning på stedet, men vitnene tok seg frem til første fasttelefon og fikk varslet nødetatene.

Flere bekymringsmeldinger

Ifølge operativ leder iverksatte politiet på Fosen søk etter paret allerede torsdag.

— Vi har fått flere bekymringsmeldinger. Den første bekymringsmeldingen fikk vi fra et familiemedlem av mannen torsdag morgen. Sammenholdt med meldinger som ble lagt ut på kvinnens Facebook-profil, bestemte politiet seg for å starte søk etter paret.

Mannen er norsk statsborger, mens kvinnen har amerikansk statsborgerskap. Det er ikke kjent hvor lenge kvinnen har vært i Norge, eller om de to har barn.

— Det siste livstegnet fra dem ble registrert torsdag kveld, uten at jeg vil kommentere hva dette innebærer. Vi tok oss inn i parets bolig i Ørland torsdag, men fant ingen personer i boligen. Etterforskningen fortsatte både torsdag og fredag, sier Stjern.

Da politiet kom til funnstedet i Åfjord ble det klart at bilens eier samsvarte med en av de savnede.

Mistenkelig dødsfall

Politiet er ferdige med åstedsgranskinger på funnstedet, og det er begjært obduksjon av de avdøde.

— Vi betegner dette som et mistenkelig dødsfall, og det er opprettet sak. Etterforskningen fortsetter, og har også koblet inn Kripos, ettersom det dreier seg om en utenlandsk statsborger, opplyser Stjern.

Han vil ikke kommentere om spesifikke funn på åstedet.

— Ut fra det vi kjenner til så langt, kan vi ikke utelukke en kriminell handling. Men etter det vi har observert og etterforsket så langt, er det ingenting som tyder på at flere personer er involvert i dødsfallene.