JON TUFTO og NTB jon.tufto@bergens-tidende.noGamal Hosein ble pågrepet klokken 20.45 mandag kveld, og siktes for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap. Politiet i Skien opplyste om siktelsen på en pressekonferanse mandag kveld.— Vi finner at det er skjellig grunn til å mistenke ham for ugjerningen, opplyste politiet. Mandag kveld sikret politiet spor på parets gatekjøkken, hvor de mener at drapet skjedde. Tirsdag vil etterforskere fra Kripos ransake gatekjøkkenet, familiens bolig og familiens bil.Politiet avviser ikke muligheten for flere gjerningsmenn. Nekter skyld Gamal Husein erkjenner ikke straffeskyld i saken, og liket av hans kone er ikke blitt funnet. Siktelsen kom etter at Gamal Hosein mandag hadde sittet i avhør i flere timer.

— Vi fester ikke lit til Gamal Hoseins forklaringer på flere punkter. De strider mot forklaringene til flere vitner, sa politiadvokat Jon H. Borgen i Skien politidistrikt på pressekonferansen.Politiet mener Gamal Hosein drepte sin kone lørdag 13. januar i år. De vil ikke si mer om hvilket tidspunkt drapet skal ha skjedd.Politiet kommer tirsdag til å be om at Gamal Hosein varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud. Ber om Opel-tips Politiet ber nå publikum melde fra dersom de har sett familien Hoseins røde Opel Kadett stasjonsvogn en gang mellom klokken 11 lørdag 13. januar og klokken 11 dagen etter.

— Vi vet at bilen sto ved Faresgrillen etter klokken 11 den lørdagen Gry forsvant, men vi vet ikke om den var der hele tiden. Derfor trenger vi tips fra publikum, sier Borgen.

Politiet understreker at hjelpen fra publikum har spilt en meget viktig rolle i etterforskningen av saken hittil.

Fakta/ Gry-saken

  • Gry Hosein ble meldt savnet av moren sin søndag 14. januar etter at hun ikke hadde latt høre fra seg på et døgn.
  • Ektemannen Gamal Hosein forklarte da at Gry Hosein forlot gatekjøkkenet Fares-grillen i Skien, som de to drev sammen, klokken 16 lørdag 13. januar.
  • Det er blitt søkt etter 28 år gamle Gry Hosein i Skien og i Skienselva.
  • Politiet i Skien har flere ganger bedt vitner som har sett Gry Hosein eller kvinner som ligner henne om å melde seg. Til sammen har politiet fått 300 tips i saken. Flere vitner mener de har sett Gry Hosein etter klokken 16 lørdag 13. januar, men politiet har ikke festet lit til disse tipsene.
  • Ifølge kunder som kom til Fares-grillen om ettermiddagen lørdag 13. januar var gatekjøkkenet stengt. Ektemannen Gamal Hosein har forklart at han hadde vareopptelling.
SIKTET: Gamal Hosein har stått frem i flere aviser og fortalt om sin kones forsvinning. Mandag kveld ble han siktet for drap. (Arkivfoto: Morten Rakke/ScanPix)