— Ektemannen til 28-åringen er pågrepet, bekrefter politiinspektør Jon Granrud i Moss politidistrikt til NTB. Politiet vil ikke gå inn på hva mannen er siktet for. Mannen er av pakistansk opprinnelse, og noen år eldre enn kvinnen.

Brannen brøt ut tidlig lørdag ettermiddag i parets leilighet i en boligblokk i Skredderveien i Moss.

Ektemannen ble pågrepet samme dag, men politiet la lokk på saken, og gikk først søndag ut med informasjon om pågripelsen. Mannen har blitt avhørt, og politiet vil fortsette avhørene søndag. Politiet vil ta stilling til en eventuell framstilling for varetektsfengsling søndag kveld, når de har fått bedre oversikt over saken og kan vurdere den.

Kripos undersøker

Omstendighetene rundt brannen er fortsatt uklare, og to teknikere fra Kripos undersøkte søndag formiddag leiligheten. Granrud bekrefter at de mistenker at brannen var påsatt. Kriposteknikerne vil bruke hele søndag og sannsynligvis også mandag på undersøkelsene.

Flere naboer i blokken er avhørt, og politiet skal søndag avhøre flere personer. Så langt Granrud kjenner til, har politiet ikke tidligere vært tilkalt til husbråk i leiligheten.

Omspent av flammer

Kvinnen ble hentet ut fra blokkleiligheten i Skredderveien i Moss omspent av flammer like før klokken 14 lørdag. Da redningsmannskapene fikk kvinnen ut, var hun sterkt forbrent og livstruende skadd.

Etter å ha blitt fraktet til Sykehuset Østfold i Moss, ble kvinnen fløyet til brannskadeavdelingen på Haukeland Sykehus i Bergen i 21-tiden. Rett etter midnatt natt til søndag døde kvinnen av skadene.

Et tjuetall personer ble evakuert fra naboleilighetene til paret da brannen brøt ut. Røykutviklingen var kraftig, og boligblokken har fått røyk- og vannskader.