Politiet i Vestfold sier de har tekniske spor som underbygger deres mistanke mot ektemannen som onsdag ble varetektsfengslet i to uker. Etterforskerne etterlyser vitner de håper kan ha sett den siktede ektemannen og bilen hans den natta Anne Sofie Blom-Pettersen forsvant fra Nøtterøy.

Tydelig sterkt bundet av hva han får lov til å si om klienten, sa mannens forsvarer, advokat Tore Langås, at ektemannen vil bidra til å gi politiet ro rundt etterforskningen.

– Han ønsker å bidra til at politiet skal få ro til å etterforske hans kones forsvinning, sier advokaten på vegne av klienten.

Tross ektemannens erklærte forståelse for politiets arbeid skal mannen samtidig nektet å la seg avhøre etter at han ble siktet mandag kveld. Det var under et avhør med politiet han ble konfrontert med siktelsen om falsk forklaring. Tirsdag ble siktelsen utvidet til å omfatte frihetsberøvelse.

På dagen to uker etter at den 41 år gamle kvinnen forsvant fra hjemmet på Teie like utenfor Tønsberg sentrum, etterlyste politiet vitner i saken. Alle som har informasjon om den siktede ektemannens svarte VW Caravelle med registreringsnummer KZ 49102, bes om å melde seg.

Den savnede kvinnen forsvant fra hjemmet sitt mellom klokka 23 og 7 natt til onsdag 9. november.

Av elektroniske spor som etterforskerne har hentet inn, går det fram at bilen har krysset bomringen rundt Tønsberg sentrum og over på vestsiden av byen til Stokke, Sem eller Barkåker i det aktuelle tidsrommet da kvinnen forsvant. Ifølge den første forklaringen har ektemannen sagt han ikke forlot boligen i løpet av natta.