Den 35 år gamle mannen ble lagt inn på sykehus mandag, fordi han var overstadig ruset. Onsdag formiddag ble han utskrevet fra sykehuset, pågrepet av politiet og fraktet til Svolvær politistasjon, opplyser politiinspektør Hanne Gran ved Lofoten og Vesterålen politidistrikt til NTB.

Har drept før Han er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, en siktelse som kan bli endret ettersom etterforskningen går videre.

Det var mandag at kvinnen (38) ble funnet drept i mannens nye leilighet på Fygle ved Leknes i Lofoten. Paret var flyttet fra hverandre. Saken ble først etterforsket som mistenkelig dødsfall, men snart antok politiet at det hadde skjedd et drap. Politiet vil ikke si noe om hvilke åstedsfunn som gjør at mannen nå er siktet.

Den 35 år gamle mannen ble i 1990 dømt til åtte års fengsel for drap på en annen mann, og har ifølge VG vært tilknyttet Psykiatrisk Dagsenter på Leknes under sitt opphold i Lofoten. VG skriver også at kvinnen var utstyrt med voldsalarm, fordi hun fryktet vold fra sin eks-mann.

Fremstilles torsdag Politiinspektør Hanne Gran sier til NTB at det foreløpig er uvisst om den siktede mannen er klar nok til å bli avhørt.

-Jeg formoder at noen innledende samtaler vil fortelle om vi kan gå i gang med avhør nå, eller om vi bør vente, sier hun.

Det som er klart, er at han vil bli framstilt for varetektsfengsling torsdag. Politiet vil høyst sannsynlig be om fire ukers varetekt, og politiinspektør Gran antar at det vil være naturlig å be om en eller annen form for brev— og besøkskontroll.

Mer Kripos-hjelp Kriminalpolitisentralen har sendt to taktiske etterforskere for å ytterligere å hjelpe det lokale politiet i etterforskningen. Til nå har en tekniker og en fingeravtrykksekspert fra Kripos arbeidet sammen med en tekniker fra det lokale politiet. NTB