— De er ikke funnet, og det er umulige søkeforhold. Fly og helikopter kan ikke settes inn. To patruljer ligger på vent inne i området, mens en tredje er trukket ut fordi letemannskapene var utkjørt, sier vakthavende redningsleder Olav Bjørgaas ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB.

Operasjonsleder Roger Johnsen ved Vestfinnmark politidistrikt betegner situasjonen som svært alvorlig.

Politiet har ikke hatt kontakt med ungdommene siden tidlig torsdag. Først utpå dagen ble det klart at det dårlige været har slått ut mobilnettet, og politiet håper at dette er årsaken til at de ikke har kontakt.

Et stort leteapparat er satt i sving, og mannskaper fra Heimevernet, Sivilforsvaret, reinpolitiet og Røde Kors er mobilisert. Flere beltekjøretøyer er satt på lastebil og blir kjørt inn fra Hammerfest.

— Det er en del hytter i området og vi har et lite håp om at ungdommene kan ha kommet seg innendørs. Men har ingen konkrete opplysninger, og været er ytterst dårlig for søk, sier Bjørgaas.

Johnsen sier situasjonen er urovekkende fordi ungdommene trolig ikke var utstyrt for denne type forhold.

— Noen er godt kledd, andre ikke. Vi har ikke innstilt letingen for natten, og vil rykke inn straks været åpner for det, sier han.

Følget på ni personer la ut på tur tidlig torsdag morgen. De meldte fra om at de hadde kjørt seg bort i 9-tiden.