— Det har vært så masse realitygreier i det siste, der man kutter bort det ene og det andre. Men å skjære huden og meisle i beina er ikke noe for meg, sier Anne Marit, svært fornøyd med sitt oppgraderte ytre. I tre måneder har hun konkurrert med åtte andre kvinner i shaping, eller figurforming, og forrige helg ble hun knepent kåret til den beste i sin klasse.

Anne Marit leste om shapingkonkurransen i en avis, og skrev til arrangørene at et lite puff ikke ville hjelpe. Hun trengte et skikkelig spark for å komme i gang med noe mer enn sporadisk trening. Og et spark, det fikk hun. Blant de 150 søkerne ble hun først plukket ut til intervju, og så en prøvetime.

— De ville sjekke hvor dårlige vi faktisk var. Det var god, gammeldags gym i en sal, og det var så tungt at jeg håpet at jeg ikke skulle bli plukket ut! ler Anne Marit.

Aldri løftet vekter før

Nå er markedskonsulenten ved Bergen Kino glad for at hun ble blant de ni shapingkvinnene likevel.

— Jeg bestemte meg for virkelig å gjøre mitt når jeg en gang fikk denne sjansen. I tillegg ble konkurransen slått stort opp i en avis på julaften, så hele by'n fikk vite det. Og da var det jo bare å gjøre det, sier Anne Marit.

Helt lett var det ikke. Først ble hun veid og målt i alle retninger, og så satte ekspertene sammen et treningsopplegg og en meny som ville få kroppen til å gå inn og ut på de riktige stedene. Det var trening i sal sammen med de andre tre ganger i uken, og vekttrening to.

— Jeg hadde aldri tatt i en vekt i hele mitt liv, men den veltrente damen som viste meg fikk det til å se så lett ut. Så da jeg så vidt klarte én, måtte jeg spørre om det var meningen at jeg skulle løfte så tungt, smiler Anne Marit.

Sjokoladetrangen er borte

Hun kan le nå. Det er lenge siden den tunge begynnelsen, og dobbelthake med plass til bokmerker og svake armer er for lengst historie. Hun har gått inn 12 centimeter rundt livet og rundt rumpen, åtte rundt låret og fire rundt legger og armer.

— Jeg har muskler for første gang i mitt liv! Kiloene var aldri det viktigste for meg. Jeg ønsket å bli i bedre form og få mer bevegelighet. Stramme opp de slappe delene man spiser på seg i løpet av årene, sier hun.

På Kvinnemessen i Arenum fikk hun beskjed om at hun var den som prosentvis hadde gått mest inn på de riktige stedene, men også de andre to i gruppen over 40 år gjorde det så godt at de ble premiert.

— Det er veldig kjekt å kunne vise at man aldri er for gammel til å begynne! syns Anne Marit.

For å feire konkurranseslutt spiste alle deltakerne en fin middag sammen, med både vin og andre gode ting dietten ikke hadde gitt rom for. Men Anne Marit orket ikke dessert en gang.

— Og det sier ikke lite! Før ville jeg glatt droppet middagen fremfor å la desserten bli igjen på tallerkenen. Jeg var en skikkelig sjokoladegodtegris, men den trangen har også gitt seg. Jeg måtte faktisk spørre snopebutikkene på kinoen om omsetningen hadde gått ned! Jeg tror rett og slett jeg har fått mindre magemål enn før, smiler hun.

<b>SHAPINGVINNEREN:</b> Etter tre måneders hardtrening, vant Anne Marit Holsen en konkurranse i shaping eller figurforming. FOTO: ØRJAN DEISZ