Ifølge tiltalen skal han ha truet med å drepe både samboeren og en tremenning. for å ha avfyrt seks skudd med en Smith & Wesson revolver på Årnes natt til søndag 26. november i fjor.

Men verre for mannen er det at politiet har tatt fra ham alle våpen.

– Det føles som å være kastrert, sa ekspolitimannen da Øvre Romerike tingsrett startet saken mot ham. Ifølge Glåmdalen hadde mannen en viss forståelse for at revolveren ble tatt, men at politiet tok alle hans våpen ble for mye å fordøye.

Mannen jobbet i politiet mellom 1968 og 2001. I retten erkjente han straffskyld, men sa han ikke husket stort av hva som hadde foregått.

Tiltalen gjelder episoder en søndagskveld da mannen først var på restaurantbesøk med sin samboer. Deretter tok de med seg en tremenning hjem. Hele tiden ble det drukket tett og samtaleformen hadde mest karakter av krangel. Etter hvert trakk mannen trakk fram en revolver og løsnet i alt seks skudd mens han truet med å drepe både samboer og tremenning.

Politiadvokat Kåre Kalvå nedla påstand om 10 måneders fengsel. mens forsvareren ba om at tiltalte ble ansett på mildeste måte.