Tirsdag ettermiddag ble den 37 år gamle mannen fra Sola pågrepet og siktet for forsettlig drap på Ann-Helen Karlsen, skriver Aftenbladet.no. De to var kjærester for noen år siden, da begge bodde på Sørlandet.

37-åringen fra Sola ble avhørt av politiet fra 16-tiden til nærmere klokken 21 tirsdag kveld. Hans forsvarer, advokat Arvid Sjødin, deltok under avhøret.

— Han stiller seg helt uforstående til anklagene som er fremsatt av politiet og erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen. Han vil motsette seg varetektsfengsling, sier Sjødin.

37-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsel i Stavanger tingrett torsdag. Politiet vil begjære ham varetektsfengslet i fire uker, hvorav de to første i isolasjon og resten med brev- og besøksforbud.

La bort saken

35-åringen ble først meldt savnet av familien 14. april i 2005. Da hadde hun ikke gitt lyd fra seg siden hun var på besøk i Stavanger helgen 4.-6. mars. Hun slet med narkotikamisbruk, og det var ikke uvanlig at hun holdt seg borte i perioder.

Men denne gangen kom hun aldri tilbake.

Agder politidistrikt etterforsket saken inntil Rogaland politidistrikt overtok ansvaret i midten av november 2005. I november 2006 ble etterforskningen formelt avsluttet.

I realiteten møtte politiet veggen allerede i februar. Da hadde politiet avhørt 72 personer og søkt gjennom store områder på land og i sjøen i Tananger. Politiet mente at Karlsen trolig var blitt utsatt for noe kriminelt, men greide aldri å nærme seg noen gjerningsmann.

Nye opplysninger

Men for noen uker siden mottok politiet i Rogaland opplysninger i saken som ble ansett som meget troverdige. Opplysningene gikk blant annet på at liket av Karlsen var blitt dumpet i sjøen utenfor Tananger, ved innseilingen til Risavika havn.

Onsdag for to uker siden startet derfor politiet nye søk etter Karlsen i sjøen. Politiet har brukt sonar og miniubåt (ROV) for å granske havbunnen i håp om å finne liket av kvinnen.

Da Aftenbladet observerte søket fra land i dag, ble det brukt tre båter. En lettbåt med flere tjenestemenn i pendlet mellom en politibåt og en brannbåt.

Satt i varetekt

Politiet har foreløpig ikke funnet noe av interesse, men politiet gikk likevel til pågripelse i ettermiddag. 37-åringen ble pågrepet mens han satt i varetektsfengsel i Haugesund, siktet for våpen- og narkotikalovbrudd. Han har vært i varetekt de siste ukene.

Politiinspektør Ernst K. Rossebø, leder for felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt, bekrefter overfor Aftenbladet at en 37 år gammel mann er pågrepet i saken. Rossebø opplyser at 37-åringen ankom politihuset i Stavanger i ettermiddag og at han vil bli avhørt i kveld.

Rossebø ønsker ikke å si noe om innholdet i opplysningene politiet har mottatt eller hvem som har gitt dem.

— Politiet anser disse opplysningene som meget troverdige, sier Rossebø til Aftenbladet.

Sentralt vitne

I 2005 var den nå siktede 37-åringen et sentralt vitne i saken.

Karlsen, som bodde på Søgne på den tiden, kom til Stavanger sammen med sin mor fredag 4. mars. Samme dag reiste moren hjem igjen til Sørlandet, mens Karlsen ble igjen i Stavanger for å besøke venner. Etterforskningen ledet senere politiet til Tananger. Karlsen ble natt til søndag 6. mars observert da hun kom gående opp Snødeveien, før hun svingte inn i Tornefjellvegen. Der besøkte hun den nå pågrepne 37-åringen og en kvinne.

Karlsen skal sist ha blitt sett i live da hun sto utenfor leiligheten til 37-åringen sammen med et par. Dette paret er aldri blitt identifisert. 37-åringen og kvinnen som var i leiligheten denne natten, har tidligere forklart at de sovnet og at Karlsen var borte da de våknet. Paret har tidligere nektet for at det var dem som sto sammen med Karlsen utenfor leiligheten.

Bergens Tidende / Stavanger Aftenblad

POLITIET/SCANPIX