— Jeg jobber hver dag med å bygge opp livet mitt igjen. Akkurat nå handler hverdagene om å ta Subuxone, trene og gå til behandling for rusmisbruket, sier Julianna Skartland (29) til adressa.no.

For to år siden reiste trondheimskvinnen landet rundt for kle av seg og strippe. Hun ble rikskjendis da hun kjempet for å få stripping til å bli sett på som kunst - og dermed få momsfritak. Samtidig fikk Norges befolkning anledning til å bli kjent med henne som deltaker i realityserien Robinsonekspedisjonen.

Men etter at tv-opptakene var unnagjort, tok livet til 29-åringen en brå vending.

— Jeg mistet helt fokus og kontroll. Oppmerksomheten fra media og folk som kjente meg igjen satte meg under et stort press. Jeg følte at jeg måtte innfri forventningene. Jeg ble stresset av å hele tiden skulle være perfekt, sier Skartland.

Ble avhengig av heroin For Skartland ble løsningen å flykte fra oppmerksomheten ved å ruse seg. Trangen til narkotika kom kjapt. Tre måneder etter at realityserien begynte å gå på tv, var hun langt nede og avhengig av heroin.

— Hver søndag kunne folk se meg brun og sprudlende på tv-skjermen. Sannheten var at jeg gikk gatelangs i Trondheim og så helt jævlig ut, på jakt etter nye skudd, forteller hun, og fortsetter:

— Helt fra jeg var veldig ung har jeg likt å være i rampelyset. Jeg ønsket oppmerksomhet. Det er nesten ironisk at det er nettopp dette ønsket som er årsaken til at jeg havnet i et helvete. Jeg visste ikke hva jeg gikk til, og da det herjet som verst hadde jeg ingen å vende meg til.

Mange som sliter Tidligere denne uken fortalte eks-glamourmodell Helene Rask til Dagbladet om hvordan hun har slitt etter at hun la modellkarrieren sin på hylla. Til avisen sier Rask at hennes tidlige valg i livet setter begrensninger for jobb og sosial omgang med folk. Hun forteller at hun har fått femti e-poster fra unge jenter som har slitt med å komme seg videre etter å ha kastet klærne.

— Det er viktig at unge jenter og gutter som ønsker oppmerksomhet gjennom å kle av seg eller delta i realityserier, skjønner hvilke konsekvenser det kan få. For meg var det jo fullstendig ødeleggende. Jeg har mistet alt jeg hadde på grunn av valgene jeg tok, sier Skartland.

Den tidligere stripperen ble fratatt omsorgen for de to barna sine da heroinen tok kontrollen over livet hennes. Forholdet til ektemannen ble ødelagt. Plutselig sto hun uten familie og hjem.

Barna har lidd - Sønnen min har blitt mobbet for fortiden min. Det er helt forferdelig at han har lidd for noe jeg har gjort, sier Skartland.

I dag bor hun i leiligheten til moren sin og har vært rusfri i fem måneder. Etter å ha kjempet for å få behandling for avhengigheten i to år, har hun endelig fått et tilbud om legemiddelassistert rehabilitering ved LAR-Midt.

— Barna er motivasjonen min til å få meg et normalt liv igjen med jobb og et eget sted å bo. Jeg står i gjeld til mange både økonomisk og følelsesmessig, og nå er det på tide å betale tilbake, sier hun.