40-åringen ble fremstilt for fengsling i Bergen tingrett i dag etter å ha sittet i varetekt siden mandag kveld.

Politiet hadde da fått melding om at eks-politimannens tidligere samboer skulle ha blitt utsatt for vold og alvorlige trusler.

— Forsvarte seg

Ifølge anmeldelsen skal han ha vært voldelig mot samboeren sin i en periode fra høsten 2009 og frem til sommeren i år.

Mandag kveld skal han ha tatt kvelertak på henne, noe som fikk en tredjeperson til å ringe politiet.

I den aktuelle perioden han er anmeldt for, skal han ha revet henne etter håret, tatt kvelertak på henne og slått henne i ansiktet. Han skal også, ifølge anmeldelsen, ha kastet henne utfor trapper. Han skal også ha uttalt at han ville drepe henne.

I politiavhør har 40-åringen som bare for fire år siden selv jobbet som politimann, ha nektet for å ha gjort flere av disse tingene.

Det eneste han erkjenner er at han har forsvart seg mot det han omtaler som en svært aggressiv kvinne. Han sier selv at både han og hans tidligere samboer har vært en del av et rusmiljø, men at han selv er på vei ut av det.

40-åringen er også siktet for å ha truet en 32-åring med å skyte ham.

Mener de fant amfetamin

Da politiet rykket ut til leiligheten mandag kveld og gjennomførte ransakelse, fant de ulovlig ammunisjon og noe hvitt pulver som de mistenker kan være amfetamin.

40-åringen nekter for at han har oppbevart hele den mengden med amfetamin som politiet mener å ha beslaglagt, og mener også at deler av det stoffet politiet fant ikke er narkotika, men laktose.

Det er ikke første gang 40-åringen er i politiets søkelys.

Mistet retten til å være politi

I 2007 mistet han retten til å være politimann for all fremtid etter at han ble pågrepet av politiet i Bergen sentrum i januar året før.

Han hadde vært i bråk og i forbindelse med personransakelse ble det funnet et halvt gram kokain. Senere ransakelse av mannens leilighet førte til funn av amfetamin, kokain og Rohypnol i mannens safe.

Det ble også den gang funnet ammunisjon som var oppbevart på ulovlig måte. Mannen var da fortsatt ansatt i Oslo politidistrikt, men i forbindelse med etterforskningen sa han frivillig opp stillingen sin i politiet.

To måneder etter ransakelsen ble han også tatt for å ha kjørt i påvirket tilstand. Einar Råen forsvarer 40-åringen.

— Jeg har fått informasjon om at det handler om en trusselsak og noe stoff politiet tror er narkotika, sier advokaten.

Politiadvokat Rudolf Christoffersen har bedt om fire ukers fengsling for den tidligere politimannen.