Den 27 år gamle kvinnen ble angrepet av mannen da hun var på vei til skolen like før klokken 08.00. En time etter døde kvinnen av knivstikkene hun ble påført.

Kriminalsjef Arne Pedersen ved Kristiansand politidistrikt opplyser at tre vitner har gjort gode observasjoner av hendelsen. Mannen skal ha kjørt fra stedet i en rød Volkswagen Caravelle. Politiet er derfor sikre på at gjerningsmannen er kvinnens fraseparerte mann.

Mobil I løpet av mandag formiddag snakket politiet flere ganger med mannen på mobiltelefon. Han fortalte politiet at han ønsket å overgi seg. Store styrker i flere politidistrikt jaktet på mannen, og politiet var av sikkerhetsmessige grunner bevæpnet.

Det har vært store uoverensstemmelser mellom kvinnen og eks-mannen. Det var disse uoverensstemmelsene som førte til separasjon i fjor. Paret hadde da vært gift i rundt fem år. Begge kommer opprinnelig fra Tyrkia, og har et barn på fire år sammen.

I fjor anmeldte den 27 år gamle kvinnen mannen for legemsfornærmelse og drapstrusler. Frem til desember i fjor hadde mannen derfor besøksforbud. Det ble tatt ut tiltale mot mannen i mars i år, og saken skulle opp for retten i slutten av mai.

For få uker siden meldte kvinnen fra om nye trusler fra eks-mannen. Politiet ville da vurdere et nytt besøksforbud og eventuelt en voldsalarm til kvinnen. Men politiet fikk ikke tak i mannen.

Politiet vil ikke opplyse noe om hvor mange knivstikk kvinnen ble påført, eller hvor hun er skadet. Den avdøde kvinnen vil bli undersøkt ved Rettsmedisinsk institutt mandag eller tirsdag.

NTB