Allerede i fjor ble eiendomsfirmaet hans dømt til å betale i overkant av en million kroner til selskapet Byggservice AS i forbindelse med entreprenørarbeid.

Men da Harsviks selskap gikk konkurs, gikk Byggservice til søksmål mot ham personlig. Harsvik var på det tidspunktet eneeier, styreleder og daglig leder i selskapet.

Tappet selskapet for verdier

— Kort tid før den første rettssaken fikk vi beskjed om at det ikke var noen vits i å gå i retten. Selskapet hadde ikke noen penger uansett, sier advokat Alf Johan Knag i advokatfirmaet DLA Piper Norway.

Han sier de ba om bevis, og reagerte når de fikk se hvor verdiene til selskapet var blitt av.

— Vi reagerte spesielt på at eiendommer var solgt videre til et av hans andre selskaper til en pris vi mente var for lav, sier Knag.

Det har Sunnhordland tingrett gitt ham medhold i. I den ferske dommen vises det blant annet til at Harsvik solgte eiendommer til et annet av sine egne selskap. Salgssummen var halvparten av det en takstmann senere har vurdert dem til å være verdt.

Forretningsmannen har også selv fått utbetalt 2,2 millioner kroner som han tidligere hadde gitt i lån til selskapet. Retten mener Harsvik har opptrådt uaktsomt og at han har tappet selskapet for verdier.

Derfor er han dømt til personlig å erstatte kravet fra Byggservice AS. Med renter og saksomkostninger må han til sammen ut med nesten halvannen million kroner.

Vil anke saken

Byggservice har anmeldt forholdet, siden de mener Harsvik har beriket seg personlig på bekostning av kreditorene.

— Vi vil la det synke litt inn, men denne dommen kommer nok til å bli anket, sier advokat Christian Fredrik Magnus, som representerer Harsvik.

Morten Harsvik har tidligere praktisert som advokat, men arbeider nå med eiendom. Han eier flere eiendomsselskap både på Husnes og i Bergen.

MÅ BETALE: Morten Harsvik er dømt i Sunnhordland tingrett til å betale til sammen 1,5 millioner kroner til en entreprenør. Hans advokat sier dommen vil bli anket.

ARKIVFOTO: OVE OLDERKJÆR