Eidfjord kommune har lenge vært en av landets beste i innsamlingsaksjoner. I år er kommunen Norges 8. beste giverkommune i innsamlingsaksjonen for Kirkens Nødhjelps kamp mot hiv og aids.

Og resultatet per innbygger er et hestehode foran andre vestlandskommuner. (se link i høyre marg for oversikt)

— Hva er det med Eidfjord, fylkeskoordinator Katinka Riksfjord Sporsem?

— Generelt er det alltid slik at små, overiktlige kommuner gjør det bedre enn store. Men Eidfjord har over lengre tid vist at de har et spesielt sosialt engasjement. Dessuten er det vel slik at når en kommune har gjort det bra et år, vil de gjerne fortsette med det.

Sogn og fjordane som alltid

Det samme gjelder kanskje for Sogn og Fjordane. I år som i fjor er fylket best i Norge med 33, 90 kroner per innbygger. Mens Hordaland har en 9.plass med 26, 78 kroner.

— Det fine været gjorde sitt til at bøssebærerne i enkelte kommuner møtte stengte dører i 50 prosent av husstandene. Men i år er det ny rekord for givertelefonen, og det tyder på at folk ønsker å gi. Tallene som nå er lagt ut er ikke endelige, og øker hele tiden, understreker Katinka Riksheim Sporsem, som er kjempefornøyd med årets aksjon.

Bergenhus best

Resultatet for Bergen kommune er 21, 6 kroner per innbygger. Nytt av året er at vi nå får vite hvilken bydel som gir mest. I år ble det Bergenhus bydel (20,7) med Ytrebygda (19,93) på andreplass.

— Vi er veldig glad for at det gjennom samarbeid med banken nå er mulig å få en bydelsoversikt. Det er et godt arbeidsredskap for kommende aksjoner, sier fylkeskoordinator Riksheim Sporsem.

Foreløpige tall viser nærmere 130 millioner kroner til tv-aksjonen.