— Vi mener dette er den beste og enkleste e-postadresse en norsk innbygger kan få. Den er personlig, lett å huske og viser brukerens nasjonalitet, sier styreformann Knut Håland i NAVN. NO til Bergens Tidende.

Hvis ingen har etablert et internettområde med ditt etternavn, kjøper du det gjennom en etternavn-forening som NAVN.NO har etablert. Pris: ca. 600 kroner. På den måten eier du rettighetene til dette internettnavnet.

Årsavgift er en hundrelapp i året så lenge du lar NAVN.NO få anledning til å la andre med samme etternavn som deg bruke adressen med sitt fornavn. NAVN.NO tar seg av alt det praktiske. Du får et brukernavn til et nettsted der du kan administrere din egen bruk av navnet, og hvor du vil at posten til enhver tid skal bli sendt. Administrasjon av 15 familiemedlemmers e-post inngår i avtalen.

— Har vi allerede inngått avtale med eksisterende eiere av etternavnet, er det gratis for nye brukere. Det eneste vi skal ha er tillatelse til å sende inntil fire e-poster med reklameinnhold i måneden, sier Håland.

— Vi startet driften i fjor sommer med 679 egenkontrollerte domene-etternavn. Nå har vi passert 1200 domene-etternavn som vi tilbyr i NAVN. NO-konseptet, sier Håland.

— Vi tilbyr kun en viderekobling til en eksisterende e-postkasse som brukeren har fra før. For brukeren betyr dette at avhengigheten av e-postkasseleverandøren bortfaller. Man kan for eksempel benytte seg av gratis e-posttjenester som www.runbox.no og www.frisurf.no.

Ønsker man å bytte postkasse, trenger man ikke informere venner og kjente, da adressen er den samme, sier Håland.