Det er forklaringen på at rådene til Jens Stoltenberg foran TV-duellen med Siv Jensen kom på avveie, skriver flere nettaviser.

Frp-eren driver firmaet Skandinavisk Miniatyr Kulelager og har en e-postadresse som ligner veldig på adressen til Statsministerens kontor – SMK. SMKs e-postadresse er postmottak@smk.dep.no, mens Frp-politikerens e-postadresse er post@smk.no.

En feilsendt e-post til Stoltenbergs politiske rådgiver Mina Gerhardsen havnet i Molde. Feilsendingen førte til at innholdet havnet på forsiden av fredagens Aftenposten.

E-posten inneholdt et notat fra Jens Elmelund Kjeldsen, der han gir råd til Ap om hvordan partiet må takle Siv Jensen i TV-debatter. Samme Kjeldsen ble spurt av Aftenposten om å kåre en vinner i debattene mellom Jens Stoltenberg og Siv Jensen onsdag. Han unnlot å fortelle at han to dager tidligere via sitt firma Kjeldsen Kommunikasjon hadde gitt råd til Ap.

– Jeg skulle ha fortalt at jeg har gitt råd til Arbeiderpartiet, men jeg tenkte ikke noe særlig over det, sier en noe beskjemmet Elmelund Kjeldsen til Aftenposten.

Til daglig er Jens Elmelund Kjeldsen førsteamanuensis ved Institutt for informasjon og medievitenskap ved Universitetet i Bergen. På si driver han firmaet Kjeldsen Kommunikasjon.

Statsministerens kontor undersøker nå hva som kan gjøres for å unngå flere forvekslinger, opplyser informasjonssjef Øivind Østang til Aftenposten.