Det fikk Ketil Bergesen erfare.

Han ga seg selv en mobiltelefon i julegave i fjor. Til telefonen måtte han knytte abonnement til Telenor i ett år.

For å kunne konsentrere seg om julefeiringen på julaften, kontaktet han Telenor i går for å få sagt opp avtalen med selskapet i god tid før kontrakten utløp.

Vanskelig

— Konsulenten jeg traff i telefonen forklarte at det var umulig. Jeg måtte vente til avtalen gikk ut. Men dersom jeg ønsket at telefonen skulle være inaktiv noen dager, kunne han hjelpe.

Bergesen syntes det var uproblematisk og bad konsulenten fylle ut de nødvendige papir.

— Like før jeg skulle legge på sa jeg for sikkerhets skyld at jeg regnet med at det ikke ble noe gebyr å betale. Jeg ble ganske målløs da hun svarte at det ville koste 1500 kroner fordi det var å betrakte som kontraktsbrudd å si opp avtalen fem dager for tidlig.

Firkantet?

BT har forelagt saken for informasjonssjef Sigurd Sandvin i Telenor Mobil:

Er det ikke vel drøyt å forlange 1500 kroner for å få ordnet formalitetene med å si opp avtalen?

— Jeg innrømmer at det kan virke noe firkantet. Det som har skjedd er at vi har subsidiert selve telefonen. Kunden er da bundet til å benytte Telenor i en bestemt periode, i dette tilfelle ett år. Blir avtalen sagt opp tidligere, er det å betrakte som kontraktsbrudd, sier Sandvin.

Han må likevel innrømme at det nok har vært litt dårlig kommunikasjon mellom Bergesen og kundekonsulenten.

Oppgitt

  • Det skal være mulig å bestille opplåsing av telefonen på forhånd. Men for øvrig er vår kundeservice åpen 365 dager i året, slik at det ikke spiller noen rolle om det er julaften eller 19. desember kunden kontakter oss, sier Sandvin.

Det hører med til historien at Bergesen sa nei til å bestille opplåsing av operatørlåsen i går da han ble oppmerksom på prisen.

— Jeg får i stedet plage Telenor under konserten med Sølvguttene juleaften, sier Bergesen med et oppgitt smil.

OPPGITT: Ketil Bergesen fikk beskjed om å betale 1500 kroner dersom han ville si opp mobilavtalen med Telenor fem dager før ettårs kontrakten gikk ut.<br/>Foto: ODD MEHUS