Utviklingen på råvarebørsene vil snart merkes i norske lommebøker. Pasta, tacoskjell, tortillalefser, kjeks, knekkebrød, frokostblandinger og kaffe står i faresonen for å bli dyrere, skriver Dagens Næringsliv.

Innkjøpsdirektør Tor Gundersen i Coop sier til avisen at han er «ikke et sekund i tvil om at matvarene vil bli hakket dyrere enn ved en normal prisutvikling».

Innkjøpsdirektør Øyvind Andersen i NorgesGruppen vifter med dagligvarebransjens feteste innkjøpskonto – 40 milliarder kroner.

– Vi følger råvaremarkedene stadig tettere, sier han til DN.

Nordisk salgsdirektør i texmex-produsenten Santa Maria beskriver utviklingen i råvarepriser som dramatisk.

Kommunikasjonsdirektør Geir Mikalsen i Rieber & Søn, kjent for merker som Toro, Sopps og Denja, sier at pasta kan bli opp mot 50 prosent dyrere.

– Forbrukerne i Norge må regne med at prisene på mat stiger, sier han.