En av våre lesere er ikke nådig i sin beskrivelse av de små standardpakningene med urter som man finner i kjølediskene til de vanlige dagligvarebutikkene.

— Det er bare noen få fjon i hver eske! Det skulle man ikke tro når man ser prisen, stønner vår leser, som mener at en tre-fire pakker er at absolutt minimum av hva som kreves til en middag, en saus eller en dressing.

Nå finnes det selvsagt krydderurter som bør brukes med forsiktighet. Men de to vanligste sortene - dill og persille - gjør seg helt klart best i sjenerøse mengder. Det ser det ikke ut til at leverandørene har tatt inn over seg.

En pakke frisk kruspersille fra Bama - som ifølge pakningen inneholder minst 25 gram - koster 15,90 kroner på Lerøy på Galleriet og 13 kroner på Rema i Vestre Torggate. Samme pris for en tilsvarende pakke dill, som pussig nok viser seg å være importert fra Italia. Kanskje det er fraktutgiftene som gir den høye kilosprisen på henholdsvis 636 (Lerøy) og 520 (Rema) kroner?

Lerøy har også bladpersille fra Gartnerhallen. Den koster 19.90 for 50 gram. Det gir en kilospris på 398 kroner.

Hos Kari og Kjersti på torget koster fersk dill og fersk persille 15 kroner bunten. Ikke godt å si hvor tunge disse buntene er, men de er slett ikke imponerende store. Ikke så veldig mye større enn standardpakningene, vil vi anslå.

Også på Eksotisk Torg på Vektertorget koster det 15 kroner for en bunt med dill. Men der har de bladpersille fra en gård på Lier. En stor pose som inneholder ca. 200 gram koster 12 kroner. Det gir en kilospris på 60 kroner. Persillefantaster - løp og kjøp.

Dill-tilhengerne kan sikte seg inn mot Thanh Cat Orientalsk Mat i Vaskerelven. Her selges fersk dill i store poser, på om lag 100 gram, for 15 kroner.

Har du en sjokkpris? Tips oss på okonomi@bt.no