— Vi vet ikke hva det er ennå, og det er fortsatt for tidlig å si sikkert om det kan knyttes til drapssaken, sier politioverbetjent Bjørn Torleif Vanvik i Rogaland politidistrikt til NTB. Han leder personseksjonen ved distriktets felles etterforskningsenhet.

— Vi er i ferd med å ta opp funnet fra sjøen. Deler av det er lagt fram for kriminalteknikere, men vi må også hente inn eksperter utenfra, forklarer Vanvik.

Det er over to år siden polske Tomasz Aleksander Kusnierz forsvant fra Stavanger sentrum. 28. oktober i fjor ble to kamerater av ham siktet for å ha drept Kusnierz. Den siktelsen står fortsatt, men mennene sitter ikke i varetekt.

Vanvik sier det er vanskelig å peke ut en bestemt grunn til at de har gjenopptatt søket akkurat nå.

— Dette er en sak uten lik og uten direkte spor. Det er en utrolig vanskelig situasjon, hvor vi må ty til andre etterforskningsmetoder. Samtidig ser vi at vi får resultater når vi står på og ikke gir oss.

Han sier søket kommer etter en taktisk og teknisk vurdering, og at det også skal søkes på land senere i uken. Torsdag skal to likhunder søke i et skogsområde på Forus.