Båten han leide i Kragerø høsten 2003 lot han drive slik at politi og letemannskap skulle tro han hadde omkommet på sjøen. Alt gikk etter planen, bortsett fra at båten ikke ble funnet.

Store mannskaper og flere båter lette lenge etter mannen da han ble borte i dårlig vær under en fisketur i skjærgården utenfor Kragerø 23. september 2003.

Tirsdag denne uken ble han stoppet av politiet i en trafikkontroll i Karlshamn i Sverige og en kontroll med Schengenregisteret avslørte at han var meldt savnet av norsk politi.

– Vi har ennå ikke fått avhørt mannen, men jeg regner med at det vil skje med det aller første, sier kriminalsjef Steinert Ingemarsson i Karlskrona til TT.

– Angrer

– I begynnelsen hadde jeg det bra. Jeg reiste rundt i Sør-Europa, lå på strendene og nøt livet, sier den nå 27 år gamle mannen til lokalavisen Sydöstran.

Men etter hvert ble savnet etter familien for stort. Han tok kontakt og de overtalte ham til å komme hjem. I sommer vendte han tilbake til Karlshamn.

Til avisen sier 27-åringen at han angrer på det han har gjort.

– Jeg har rotet det til for mange, ikke minst for meg selv. Samtidig er jeg blitt rik på erfaringer og har lært mye, sier han.