GUNNAR WIEDERSTRØM

Dermed har partiet snudd i saken som i fjor høst brakte konfliktene i Fremskrittspartiet til overflaten. 25. oktober vedtok nemlig landsstyret at formann Hagen og nestformennene Siv Jensen og Terje Søviknes skulle ha topplassene i sine hjemfylker uten motkandidat.

I Oslo Frp nølte Dag Danielsen et par dager før han aksepterte å vike plass til fordel for Siv Jensen. Og dermed startet arbeidet med å rense opp i Oslo. Et arbeid som ble avsluttet med at sentralstyret vedtok å sette igang eksklusjon og suspensjon av 16 medlemmer.

I Hordaland heiste de såkalte verstingene opprørsfanen og foreslo Fredrik Litleskare som førstekandidat i stedet for Søviknes. Litleskare vek først unna da han ble truet med eksklusjon.

Både i Oslo og i Hordaland ble manglende tilslutning til vedtaket i landsstyret sett på som selve beviset på at verstingene ikke var lojale.

For å sikre full kontroll over nominasjonsprossen, ble formannens og nestformennenes forrang tatt inn i de nye vedtektene, men på landsmøte var det ikke tilstrekkelig flertall for vedtektsendringen. Både Hagen og nestformann Siv Jensen stemte mot det nye punktet.