I forbindelse med den tragiske hendelsen i Ålesund deltar dronning Sonja ved sørgegudstjenesten i Voldsdalen kirke i morgen, skriver slottet på sine nettsider.

Rystet

Kongeparet har tidligere gitt uttrykk for at rasulykken som har rammet Ålesund har gjort dypt inntrykk på dem. Torsdag ba de ordfører Bjørn Tømmerdal i Ålesund kommune viderebringe deres hilsener til de som er berørt.

– Vi er dypt rystet over nyhetene om den tragiske hendelsen som har rammet så mange mennesker, og ber Dem viderebringe våre varmeste hilsener til de berørte, het det i telegrammet fra Kong Harald og Dronning Sonja

— Når vi kaller det sørgegudstjeneste er det ikke en minnegudstjeneste eller begravelse. Det er en samling hvor vi skal la sorgen få være der og smerten, sa prest Annstein Lothe under en pressekonferanse i går.

Sørgegudstjenesten i Voldsdalen kirke starter klokken 16 lørdag.

Fem savnet

Det er forsatt fem savnede etter boligblokk-ulykken

Prest Annstein Lothe har tatt seg av de pårørende til de savnede. Han sa på pressekonferansen torsdag at det er mange ulike typer følelser som melder seg hos de nærmeste til de savnede.

– Frustrasjon ved å skulle vente og ikke vite er en påkjenning. Samtidig har de forståelse for at de ikke vil sette andre menneskeliv i fare ved å gå for tidlig inn. For oss er det nå viktig å lage et opplegg framover som gjør at den enkelte og hver familie får en oppfølging, som de kan velge om de ønsker å benytte seg av, sa Lothe.

Sigurdsøn, Bjørn