Kristin Skodje Pedersen

Hanne Tenfjord Skodje

Akkompagnert av Forsvarets Musikkorps Vestlandet gikk følget deretter mot Torget.

Kong Harald, kronprins Haakon og Ari Behn sto på dekk da kongeskipet Norge kom sigende inn Vågen like før klokken 10 tirsdag. Før de gikk i land tok hele kongefølget seg tid til å bli fotografert på akterdekket av et stort og internasjonalt pressekorps.

Tusenvis av mennesker sto allerede i gatene. Som reklame for Kulturhovedstadsåret har mange av de frammøtte blitt utstyrt med flagg med Stavanger 2008-logo.

Statlige representanter

Like før kongefamilien skulle gå i land, stilte statsminister Jens Stoltenberg og stortingspresident Thorbjørn Jagland seg opp ved den røde løperen, og pressekorpset kranglet litt med pressesjef Anders Bang-Andersen om plassen.

Spente brød

Knut Henrik og Nils Kristian Tjøstheim stilte seg opp ved 09-tiden onsdag morgen for å vente på dronningen. Begge er elever ved Eiganes skole og har vært med å lage den røde løperen som den norske kongefamilien skal stige i land på.

— Vi gleder oss. Vi har aldri sett henne utenom på tv, forteller de Aftenbladet.no.

Har med bukett

Guttene hadde ikke meldt fra om at de vil gi blomster, men tok likevel med seg en bukett som mor laget. Den håpet de å få overrekke til jubilanten når hun kommer forbi. Og en smilende Sonja tok senere imot buketten.

Sjekk hvor ting skal skje i dag!

Mye politi

Mye politi går derimot rundt i gatene, både med hunder og metalldetektorer. Politibåten patruljerer i havna. Politiet har på forhånd ikke villet gå ut med hvor mange betjenter som er i sving denne dagen.

Hele programmet for dronning Sonjas 70-årsdag

Send oss dine dronningbilder!

- Hun er jo dronning!

Turid Bloch-Johnsen fra Tananger hadde tatt med barnebarna Henry Bloch-Johnsen Lohne (10) og Bente Bloch-Johnsen Lohne (8) fra Hinna.

— Vi må jo se og feire dronningen når vi først får anledning, kan du skjønne, sier bestemoren til Aftenbladet.no.

Henry og Bente er enig.

– Det er viktig å feire bursdagen hennes. Hun er jo dronning! sier Bente.

Aftenbladet.no/bt.no

LANDGANG: En strålende opplagt dronning vinket og hilste på alle de frammøtte i Vågen.
Kristin Skodje Pedersen
VENTER: Hundrevis av mennesker har stilt seg opp på Torget i Stavanger, i påvente av dronningen og det kongelige følget.
Jarle Aasland
BLOMSTERGUTTER: Knut Henrik og Nils Kristian Tjøstheim fikk gitt dronning Sonja blomstene som mor hadde laget.
Lars Idar Waage