— Vi gleder oss veldig og ser det som en stor ære at dronningen kommer til teateret vårt, sier pressekontakt Kathrine Harstad Strøm til NTB.

Trollskogen barne- og ungdomsteater er en gruppe på ca. 40 barn og unge i alderen 7 - 18 år.

Hvilket stykke som hvert år skal settes opp er klart allerede når de møtes ved sesongstart hver høst. Ungene/ungdommene har øvelse en gang i uka året igjennom, i tillegg til atskillige helgeøvelser siste halvår og daglige gjennomganger den siste uka før premieren. Barna og ungdommene spiller og synger alle roller i oppsetningen.

De færreste slutter i Trollskogen før de "går av for aldersgrensen" når de er ferdige på videregående, forteller Harstad Strøm.

Hun sier at mange av elevene har vært skuespillere i 13 år. Samholdet og vennskapet blant de unge skuespillerne - på tvers av alder og roller - er ekte og rørende.

Gjennom øvelsene og fremføringene må barna og ungdommen lære å ta hensyn, lære av hverandre og ikke minst respektere hverandre. I tillegg utvikler de et lidenskapelig forhold til teaterkunsten. Spør en elev ved Trollskogen hva hun/han skal bli, så er svaret ganske sikkert kjapt og utvetydig:

Skuespiller.

Mona Danielsen startet barne- og ungdomsteatret Trollskogen for 20 år siden og er aktivt med fortsatt.

(NTB)