Utstillingen «Edvard Munch – The Modern Life of the Soul» vises på The Museum of Modern Art (MoMA) i New York. Dronning Sonja åpner utstillingen tirsdag.

Den kommende MoMA-utstillingen byr på verk fra hele Munchs karriere, fra 1880 til 1944, og viser forskjeller og mangfold i kunsten hans. Hele 87 malerier og 50 tegninger og grafikk vil gi publikum et innblikk i hver eneste fase i Munchs kunstneriske liv, og hans kamp for å oversette personlige traumer til universelle termer, og prosessen for å forstå de fundamentale komponentene i menneskelig eksistens; fødsel, kjærlighet og død. Utstillingen vil vare til 8. mai.

Samme dag starter rettssaken etter Munch-ranet i Oslo tingrett.

Påtalemyndigheten satser på at godt over 30 vitner og flere hundre timer med telefonavlytting skal bidra til å felle de seks mennene som er tiltalt i forbindelse med ranet av Munch-maleriene «Skrik» og «Madonna» 22. august 2004.

Ikke bare rettssaken gjør utstillingen i New York ekstra aktuell. Nylig ble det satt prisrekord da flere Munch-malerier ble solgt under auksjon på Sotheby’s i London. «Omfavnelse på stranden», også kjent som «Sommerdag», ble solgt for 5,5 millioner pund, eller om lag 64,5 millioner kroner.

Selgeren, Fred. Olsen, kunne håve inn rundt 176 millioner kroner på auksjonen. Alle de åtte bildene som var lagt ut for salg ble solgt, og bildene gikk over prisvurderingen.