• Vi vil ha et sted som ligger litt værhardt og røft til, sier Anne-Marie Olsen. I går ettermiddag var hun og ektemannen på hyttevisning i Øygarden.

Gråvær, piskende regnbyger fra vest og sjøsprøyt i horisonten skremte verken bergensparet eller et titall andre interesserte fra å reise på visning på Heggøy i skumringen. Prisantydning for den ni år gamle hytten med båtplass er 1,3 millioner kroner. Boligarealet er 80 kvadratmeter, og det er innlagt takvann, strøm og biodo. Fritidseiendommen ligger i et hyttefelt, og den felles flytebryggen med naboene er bare et langt steinkast fra terrassen.

— Stive priser

Ekteparet Anne Marie og Kjell-Birger Olsen likte det de så.

— Beliggenheten er jo glimrende med utsikt til havet. Hytten er også fin med mange fine detaljer, åpne løsninger og store rom, konkluderer ekteparet, mens de sjekker om de vestvendte vinduene har fått mye juling av vær og vind.

De har jaktet på drømmestedet ved sjøen i ett års tid og vært på en rekke visninger. En gang har de deltatt i budrunde, men uten å få tilslaget. Hytten på Heggøy er absolutt interessant, fastslår de.

— Vi har fire barnebarn og lyst på et sted der ungene kan lete etter krabber i fjæren og dra på fisketurer, sier Kjell-Birger Olsen. Ekteparet kjøpte seg nylig skjærgårdsjeep, og selgeren peker villig ut de beste torskeplassene rundt Heggøy.

— Hva synes dere om prisforlangende?

— Den er satt litt høyt. Tomten er jo ikke mer enn et mål, sier Kjell-Birger Olsen.

En time hjemmefra

Også ekteparet Kjersti Helgesen og Petter Jakobsen synes hytten på Heggøy var attraktiv. Heller ikke for dem var gårsdagens hyttevisning den første.

— Vi var inne i en budrunde på en flott eiendom på Lindås. Prisantydningen var 1,3 millioner kroner. Den gikk for over 2,1 millioner, forteller de.

— To av hyttene vi var interessert i, ble solgt før visning. Så nå har vi lurt på om vi må skifte taktikk, smiler Kjersti Helgesen.

De bor i Åsane og ser etter hytte som ikke er mer enn times reise unna hjemmet.

— Eiendommer som dette er veldig etterspurt, sier statsautorisert eiendomsmekler Gunnar Bertelsen hos Eiendomsmegler1, som gjennomførte gårsdagens visning sammen med selger.

Eiendomsmekleren solgte for noen måneder siden en eiendom med sjølinje på Foldnes i Fjell for 1.970.000 kroner. Prisantydningen var 890.00 kroner.

— Og nylig var det full fyr i budrunden om en sjøeiendom på Fauskanger i Askøy. Taksten var 650.000 kroner, men den gikk for 1.530.000, forteller Bertelsen.

UT MOT HAVET: Ekteparet Anne Marie og Kjell-Birger Olsen (t. h.) fra Bergen på hyttevisning i Øygarden i går, her sammen med eiendomsmekler Gunnar Bertelsen. Ekteparet Olsen har jaktet på drømmestedet ved sjøen lenge, og likte den værharde beliggenheten på Heggøy. <p/>FOTO: JAN M. LILLEBØ