Formannskapet i Trysil, med unntak av Venstres representant, sa tirsdag ja til at Knettsetra får skjenkebevilling på do, skriver ostlendingen.no.

Bakgrunnen for saken er at de folkevalgte før jul behandlet en skjenkesøknad fra Knettsetra og setersjef Bjarte Wigdel. Av søknaden gikk det fram man ville ha bevilling på uteområdet og i alle bygninger.

Politikerne hadde ingen problemer med å si ja til de fleste områdene og bygningene. Men på toalettet kan det ikke være nødvendig med skjenkebevilling, mente de. Med denne argumentasjonen måtte Wigdel ha satt opp egen vakt ved dodøra, siden toalettet ligger i en egen bygning.

Wigdel forklarte at han ikke ville bruke penger på egne dovakter.

– Vi lover at det ikke skal bli servert alkoholholdige drikker inne i toalettbygningen. Men vi vil gjerne slippe å bruke penger på egen dovakt, sa Wigdel fredag.

Nå er han bønnhørt. Gjester som kjøper øl, kan dermed lovlig medbringe drikkevarene sine når de skal på do.

Wigdel forklarer hvorfor skjenkebevilling er nødvendig på do.

– Det har vært mye skriverier om at ukjente har både det ene og det andre i drinken din mens du er på toalettet. Derfor er det blitt vanlig å ta med øl og annen drikke på toalettet. Vanligvis er ikke dette noe problem, ettersom toalettene og restaurantene som oftest ligger under samme tak. Hos oss ligger imidlertid toalettbygningen for seg sjøl. Da trenger vi egen skjenkebevilling, sier Wigdel. (©NTB)