Politiet fikk først kjennskap til saken noen minutter over klokken 12 lørdag da det ble meldt om knivstikking av tre personer på Nøtterøy. Men forut for dramaet på Nøtterøy hadde to personer allerede blitt drept i Sandefjord.

Ifølge politiet drepte 38-åringen sin 79 år gamle far og en kvinne som politiet antar var gjerningsmannens samboer. Hennes identitet var ved 21-tiden lørdag fortsatt ikke fastslått. Drapene skjedde på Innlaget i Sandefjord, der 38-åringen bodde i en enebolig sammen med faren.

Deretter reiste gjerningsmannen til Sløyfeveien på Nøtterøy, der han knivstakk sin 14 år gamle sønn, guttens mor som mannen tidligere var gift med, og kvinnens nåværende ektefelle.

– Familietragedie

Politiet og ambulansepersonell fant 38-åringens 14 år gamle sønn liggende livløs på eiendommen ved Borgheim på Nøtterøy da de kom fram til stedet. Gutten ble sendt til Sykehuset i Vestfold (SiV), der han døde kort tid etter.

De to andre som ble knivstukket i samme boligen, ble alvorlig skadd, og tilstanden deres var lørdag kveld stabil.

– Vi vet ikke hvorfor drapene skjedde. Det er for tidlig å si noe om det nå. Vi ser på saken som en familietragedie, opplyste politiinspektør og påtaleleder Ole Bjørn Sakrsisvold til NTB lørdag kveld.

Forskanset seg

Gjerningsmannen hadde forlatt åstedet på Nøtterøy da politiet kom fram, men politiet fikk beskrivelse av kjøretøyet hans og satte opp kontrollposter. Kort tid etter fikk politiet melding om at mannen hadde forskanset seg på en Hydro Texaco-stasjon i Andebu, og at han var bevæpnet med hagle.

– Mannen rettet haglen mot personer som befant seg inne på bensinstasjonen og han avfyrte flere skudd uten at noen ble fysisk skadd, opplyste politiet lørdag kveld.

Mens han opphold seg på bensinstasjonen, snakket 38-åringen i mobiltelefon med en slektning. Politiet har avhørt denne personen og fått informasjon som undersøkes videre.

Gjerningsmannen forlot bensinstasjonen i bil og ble fulgt av politiet. Han stoppet i nærheten av Andebu sentrum, gikk ut av bilen og ut på et jorde.

Skjøt seg selv

– Det ble forsøkt å forhandle med gjerningsmannen, uten at dette lyktes. Politiet løsnet skudd på stedet og traff gjerningsmannen, uten at skuddene var dødelige. Gjerningsmannen tok livet av seg selv på stedet, opplyser politiadvokat Thomas Kragelund til NTB.

Spesialenheten for politisaker ble varslet, og hadde lørdag kveld startet avhør av politipersonellet. Vestfold politidistrikt har bedt Kripos om bistand.

– Var ikke særlig blid

En nabo i Sandefjord opplyser til Dagbladet.no at 38-åringens sønn tidligere ofte var på besøk hos faren og bestefaren i Sandefjord. Men de siste par årene har besøkene opphørt.

– Han nevnte i flere samtaler at han aldri fikk se sønnen, og sa at han «ikke var særlig blid» på guttens mor. Hun holdt sønnen igjen så han ikke fikk se faren sin, mente han, forteller naboen.

Minnestund

Sammen med prest, helsesøster, kommuneoverlege og psykiatrisk sykepleier arrangerte sjefen for kriseteamet i Nøtterøy, Karen Kaasa, lørdag kveld minnestund i Teie kirke. Et stort antall mennesker, både gamle og unge, samlet seg i kirken.

– Dette er helt forferdelig. Dypt tragisk, sa Kaasa til Dagbladet.no lørdag kveld.

Det vil også være minnestund for ofrene i Teie kirke søndag mellom klokken 18 og 20.

Mannen som ifølge politiet drepte tre personer i Vestfold lørdag, forskanset seg på denne bensinstasjonen i Andebu.
GJERSØE, PEDER
En person ble drept og to ble skadd på Nøtterøy ved Tønsberg.
Jarl Fr. Erichsen
Politimester Benedicte Bjørndal bekreftet på en pressekonferanse i Tønsberg lørdag at det var samme gjerningsmann bak drapene i Sandefjord og på Nøtterøy. Bak til høyre visepolitimester Steinar Kaasa.
Jarl Fr. Erichsen
To personer ble lørdag funnet drept i dette huset i Sandefjord.
GJERSØE, PEDER