– Han følte det som en lettelse da han ble pågrepet av politiet, sier mannens forsvarer, advokat Arve Opdahl, til NTB.

Den 26 år gamle usbekiske asylsøkeren Bahadir Mirzaolimov er siktet for forsettlig drap og for seksuell omgang med barn. Siktelsen kan bli utvidet, for eksempel til å gjelde overlagt drap, blant annet avhengig av hva Mirzaolimov forteller til politiet.

– Ønsket å melde seg

Hele onsdag ettermiddag satt mannen i avhør i Trondheim. Han var svært medtatt da han etter et drøyt døgn på rømmen ble pågrepet tirsdag. Han skal ha ønsket å melde seg, men klarte ikke få seg til det.

– Han er svært sliten og avhørene har så langt ikke berørt detaljene i saken. Derfor har vi heller ikke kommet inn på hva han faktisk og formelt erkjenner i siktelsen, sier Opdahl til NTB. 26-åringen har hatt bistand fra advokat og tolk under de flere timer lange avhørene.

Knytter seg til drapet

Det er på det rene at han ikke benekter å ha vært i bolighuset til Anne Grete Vollum (35) da hun og sju år gamle Cicilie Watnan Lian ble drept. Han har i samtaler med politiet knyttet seg til selve drapshandlingene – som var kvelning og massiv, stump vold.

Det ble klart da den foreløpige obduksjonsrapporten var klar onsdag formiddag.

– Den viser at en av de drepte døde som følge av kvelning. Den andre døde etter å ha blitt utsatt for stump vold, bekrefter lensmann Erling Lundstadsveen overfor NTB.

Ingen andre mistenkt

Politiets etterforskere føler seg sikre på at det var Bahadir Mirzaolimov som drepte Anne Grete Vollum (35) og Cicilie Watnan Lian (7) en gang natt til mandag. Flere tekniske bevis, samt forklaringen til den overlevende tiåringen, skal plassere mannen på åstedet.

– Det er ingenting i etterforskningen som tyder på at andre personer har vært involvert på noe tidspunkt, og vi ser ingen grunn til å lete etter andre, sier Lundstadsveen.

Mirzaolimov kommer trolig til å samtykke når politiet begjærer ham varetektsfengslet torsdag formiddag, opplyser advokat Opdahl.

Usikre dødstidspunkt

Lundstadsveen vil ikke opplyse hvem av de døde som ble kvalt og i hvor rask rekkefølge drapene fant sted. Det skal ha gått flere timer mellom hvert av drapene, men lensmannen ville mandag ettermiddag ikke bekrefte disse opplysningene.

– Obduksjonsrapporten kan ikke konkludere med noen dødstidspunkt for de to drepte. Men vi har opplysninger som tyder på at drapene fant sted etter 23 om kvelden søndag og rundt 7 mandag morgen, forklarer Lunstadsveen.

Ringte venninne

Anne Grete Vollum snakket med en venninne på telefon rundt klokken 23 søndag kveld. Det var siste gangen noen hørte noe fra kvinnen.

Hun var gravid med den antatte drapsmannens tvillinger da hun ble drept.

Politiet har sikret drapsvåpenet. Lundstadsveen har tidligere sagt at kniv eller hammer var drapsvåpenet.

Gorm Kallestad (ARKIV)