En 26 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på en 28-åring i Oslo søndag ettermiddag. Drapet skjedde på en parkeringsplass på Romsås der flere personer var vitne til ugjerningen.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier til NTB at ingen andre er mistenkt i saken enn den pågrepne 28-åringen. Politiet har heller ingen indikasjoner på at andre personer er innblandet.

– Vi avhører i løpet av søndag kveld minst seks personer som har sett hele eller deler av ugjerningen da 28-åringen ble drept med et stikkvåpen. Den siktede vil først bli avhørt mandag og trolig fremstilt for varetektsfengsling tirsdag. sier Rohde.

Ikke noe gjengoppgjør Både den drepte og den siktede er etnisk norske og begge var fra tidligere godt kjent av politiet. Siktede skal ha vært involvert i både volds— og narkotikakriminalitet.

– Det er ingen grunn til å tro at dette var noe gjengoppgjør, men foreløpig aner vi ikke noe om bakgrunnen for det som skjedde på parkeringsplassen søndag ettermiddag, sier Rohde.

Hun håper vitneavhørene vil bidra til å belyse saken, men sier politiet regner med at det allerede er avklart hva som faktisk har skjedd, selv om motivet er helt ukjent.

– Vi har teknikere på stedet som sikrer de nødvendige sporene, men det er den type rutine som alltid gjennomføres i drapssaker, også når hendelsesforløpet klarlegges på annen måte, sier politiinspektøren.

Hun kan ikke bekrefte at de to var barndomsvenner slik det er meldt i flere medier. Hun vet heller ikke om det var et helt personlig oppgjør eller om det foreligger andre motiver i saken.

– Vi kjenner kort og godt ikke relasjonene mellom de to, sier Rohde.

Alvorlig skadd Rohde sier det er klarlagt at 28-åringen ble drept med et stikkvåpen, men hun kan ikke bekrefte at det var en kniv. Politiet fikk meldingen om drapet klokken 14.50 og offeret ble kjørt til Ullevål universitetssykehus med stikkskader i brystregionen. Allerede klokken 15.20 ble han erklært død av de alvorlige skadene.

Flere vitner identifiserte omgående den antatte gjerningsmannen for politiet som startet letingen i boligområdet med hunder og alt tilgjengelig mannskap. Etter en drøy time meldte imidlertid den nå siktede seg selv for politiet og ble pågrepet. Han vil få oppnevnt advokat før avhørene begynner mandag.

Politiet utelukker ikke at det kan melde seg flere vitner enn de som satt i avhør søndag kveld.

DRAPSETTERFORSKNING: Politiet leter etter en navngitt mann med hunder og helikopter i området der en mann ble knivstukket og drept søndag.
Kyrre Lien/Scanpix