— Det er gjort funn på denne personen og på stedet som peker i retning av at mannen er drept, opplyser jourhavende jurist i Agder politidistrikt, Jan Tallaksen til fvn.no.

På en pressekonferanse torsdag kveld fortalte politiet at de nå etterforsker saken som et drap.

— Det var et tilfeldig vitne som meldt i fra til politiet at han hadde sett en person i Otra like ved brannstasjonen. Da politiet kom til stedet like etter kunne de slå fast at vedkommende var død. Vi tror han er blitt drept i løpet av det siste døgnet, opplyser Tallaksen.

Politiet ønsker ikke å gå inn på mannens identitet, men sier at han har europeisk utseende.

— Vi ønsker ikke å gå inn på mannen identitet både fordi vi er tidlig i etterforskningen og fordi samtlige pårørende ikke er varslet. Vi har en viss formening om hvem avdøde er, sier fungerende politistasjonssjef i Kristiansand, Hans Kristian Sødal.

Kan være fraktet og dumpet

Politiet er ikke sikre på om mannen er drept i området ved funnstedet omkring 50 meter fra Kristiansand brannstasjon.

— Han kan også ha blitt drept ett annet sted, og brakt til funnstedet, sier Tallaksen.

Politiet tror mannen er drept en gang i løpet av det siste døgnet.

Mannen ble funnet i vannet, men politiet vil ikke gå inn på detaljer omkring funnet. Han ble funnet i øvre del av en rekke med båtplasser.

— Det er ikke funnet identifikasjonspapirer på den omkomne, sier Tallaksen.

Store politistyrker

Store politistyrker er satt inn i etterforskningen av det svært mistenkelige likfunnet i Otra.

— Vi har i sving 20 etterforskere som jobber med saken. Det inkluderer kriminalteknikere på stedet. Agder politidistrikt har også bedt om bistand fra Kripos når det gjelder den krimtekniske delen. Det kan også være aktuelt å be om bistand til taktisk etterforskning, sier Sødal.

Offeret er på vei til Rettsmedisinsk institutt for videre undersøkelse.

Flere vitner er avhørt i saken, og politiet har planlagt å gjennomføre dør-til-dør-aksjon i området Klynga på Gimle.

Leder for krimteknikeren i Agder politidistrikt, Gunstein Kallhovd, var selv på funnstedet torsdag kveld. Han ønsker foreløpig ikke å uttale seg til pressen ettersom det fortsatt gjenstår tekniske undersøkelser. Men han vedgår at saken er spesiell.

— Saken er veldig, veldig mistenkelig, understreker Kallhovd.

En nabo fvn.no snakket med på stedet, sier hun oppdaget at polititjenestemenn undersøkte bilen hennes like etter at hun våknet ved 11-tiden. Kvinnen bor bare 50 meter fra funnstedet.

Båtplasser

Funnstedet ligger omkring 50 meter nord for brannstasjonen på Gimle. Liket ble funnet i vannet langs en rekke med båtplasser som leies ut privat.

Falck bistod torsdag kveld politiet med å hente opp en biltilhenger som lå på tverke ned i vannkanten. Bilen ble pakket inn av krimteknikere, men det er foreløpig usikkert om bilen har noe med dødsfallet å gjøre.

Området har store deler av torsdagen vært sperret av fra brannstasjonen og 100 meter nordover langs elva.

Dykkere fra brannvesenet bidro også i arbeidet. Det er blitt hentet opp en rekke gjenstander som er blitt tatt hånd om av politiets teknikere.