NTB

Politiets foreløpig beste kort er en ung mann som skal ha vært få meter unna da 32-åringen ble overfalt av en mannsperson like før klokken 3 natt til søndag.

— Et vitne observerte en uoverensstemmelse på fortauet mellom en mann og en jente i Herikstadveien, 1 kilometer fra Bryne sentrum. En mannsperson forsvant fra stedet, og da vitnet kom bort, var jenten segnet om på fortauet. Hun hadde så store skader at hun ble erklært død kort tid etter, sier lensmann Geir Magne Aanestad i Time til NTB.

Leter etter drapsvåpen Kvinnen skal ifølge VG ha blitt stukket ned med kniv. Politiet har foreløpig ikke funnet drapsvåpenet og gikk søndag kveld ut med oppfordring til folk i nærheten om å være på utkikk

— Folk bør kikke i hagene sine etter gjenstander som kan ha blitt brukt i drapet. Vi er også interessert i å komme i kontakt med folk som oppholdt seg i området ved Bryne stasjon, eller var på vei til eller fra sentrum i 2.45-tiden natt til søndag, sier Aanestad NTB.

Det tok tid før politiet identifiserte kvinnen, som ble funnet uten papirer på seg. Ved hjelp av media kom politiet i kontakt med hennes pårørende, som identifiserte kvinnen. Politiet hadde i morgentimene mandag ennå ikke gått ut offentlig med navnet.

Bare 40 minutter før det brutale overfallet hadde den 32-årige kvinnen sagt farvel til venninnen Ruth Linda Rasmussen ved kaffebaren "Over en lav sko" i Bryne sentrum.

Vurderte drosje - Det plager meg at da vi sto på utsiden av utestedet så diskuterte vi faktisk om vi skulle ta en drosje hjem. Det ble til at vi valgte å gå i hver vår retning. Tenk om jeg hadde insistert på at vi skulle kjøre. Da hadde mye vært annerledes, sier en sjokkert Rasmussen til VG.

Ifølge naboen Anne Kristin Randa har 32-åringen tidligere vært ute for en blotter på samme sted som hun ble overfalt natt til søndag.

— Ingen har sett noe mistenkelig og ingen så henne ha noen spesiell kontakt med noen mannsperson i løpet av kvelden. Derfor er dette så uforståelig. Hun må ha blitt overfalt, og i dag tenker jeg mye på den blotteren hun selv fortalte om, sier Randa til Dagbladet.

Politiet har foreløpig kun en ufullstendig beskrivelse av mannspersonen som forsvant fra åstedet. Han skal ha vært kledd i mørk jakke og muligens lys dongeri. Han skal ha hatt kort, mørkt hår.

— Vi vil svært gjerne at folk som har opplysninger, tar kontakt med oss, sier Aanestad. Politiet fikk i løpet av søndagen inn flere tips og satte i gang møysommelige søk med hunder etter drapsvåpenet.

Minnestund Drapet på den unge kvinnen ble søndag kveld markert i Bryne kirke. Kapellan Arne Berge tok med de pårørende i forbønnen under gudstjenesten.

— En slik hendelse berører hele Bryne. En kirke og en gudstjeneste er et veldig samlende punkt, og vi vet at folk trekker til kirken i slike sammenhenger. Der kan folk både få utløp for følelser og være i ro, sier Berge til Stavanger Aftenblad.